Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Το Κοσσυφοπέδιο θα …επικηρύξει τη σερβική πολιτική ηγεσία

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ίσα Μουσταφά εξέφρασε την ανησυχία του για τη σύλληψη του Ραμούς Χαραντινάι, πρώην πρωθυπουργού και νυν αρχηγού του κόμματος «Πρωτοβουλία για το...


Κοσσυφοπέδιο» από τις γαλλικές αρχές και αξιολόγησε ότι η διεθνής δίωξη του Κοσοβάρου πολιτικού δεν έχει «νομική βάση αλλά μόνο πολιτική, προκειμένου να προκληθούν εντάσεις και... συγκρούσεις», σύμφωνα με την ‘ραδιοτηλεόραση του Κοσόβου’- RTKLive.

Ο Μουσταφά είπε ότι η Πρίστινα θα απαιτήσει από τη διεθνή κοινότητα να αποτρέψει την πιθανή έκδοση του Χαραντινάι στη Σερβία.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το Κοσσυφοπέδιο θα εξετάσει τη δυνατότητα να λάβει μέτρα, αμοιβαίου χαρακτήρα, κατά της Σερβίας, εάν συνεχίσει να συλλαμβάνει «τους μαχητές της Ελευθερίας του Κοσσυφοπεδίου» (μέλη του UCK).

Παράλληλα, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας  της ‘Πρωτοβουλίας για το Κοσσυφοπέδιο’, Φατμίρ Λιμάι, δεσμεύτηκε να καταθέσει μήνυση κατά του προέδρου της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, του πρωθυπουργού Αλεξαντάρ Βούτσιτς και του υπουργού Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς με την κατηγορία «δημιουργών της εθνοκάθαρσης».

Ο Χαραντινάι συνελήφθη την Τετάρτη στη Γαλλία (φωτό κάτω) , βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης της Σερβίας, με την υποψία για εγκλήματα πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου