Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Το ξήλωμα του Σώρος ξεκινά από την Ουγγαρία

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ των ιδρυμάτων «Ανοιχτής Κοινωνίας» του George Soros και της κυβέρνησης της Ουγγαρίας...
8fb2920cbb861325de3893d4f58432a3_L
Tο κυβερνών κόμμα της χώρας σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να διακόψει τη λειτουργία των Μη...
Κυβερνητικών Οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από τον μεγαλοεπενδυτή.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, Fidesz, τον Szilard Nemeth, η Ουγγαρία σχεδιάζει να απαγορεύσει τη λειτουργία των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον Soros, καθώς «εξυπηρετούν το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα και αντιτίθενται στην πολιτική ορθότητα των εθνικών κυβερνήσεων».
«Αισθάνομαι ότι υπάρχει μια ευκαιρία γι” αυτό, διεθνώς, λόγω της εκλογικής νίκης του Trump», ανέφερε ο ίδιος στην κρατική υπηρεσία ειδήσεων MTI.
Η ουγγρική Βουλή θα συζητήσει τη νομοθεσία που επιτρέπει στη χώρα τον έλεγχο των ΜΚΟ, σύμφωνα με κοινοβουλευτική ατζέντα της χώρας.
Τα Ιδρύματα Open Society απάντησαν στις εν λόγω ενέργειες, λέγοντας ότι η ΜΚΟ θα συνεχίσει τη λειτουργία της στο εσωτερικό της χώρας.
«Τα Ιδρύματα Open Society θα συνεχίσουν να λειτουργούν στην Ουγγαρία, παρά την κυβερνητική αντίθεση με την αποστολή μας για πιο δίκαιες και υπεύθυνες κοινωνίες», δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Christopher Stone στο Bloomberg News.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Viktor Orban έλαβε στο παρελθόν υποτροφίες για σπουδές σε βρετανικά πανεπιστήμια από το ίδρυμα Soros.
Ο ίδιος μάλιστα έχει δηλώσει ότι ο Soros είναι ένα εξέχον μέλος του κύκλου των «ακτιβιστών» που προσπαθούν να υπονομεύσουν τα ευρωπαϊκά έθνη με την υποστήριξη της μεταναστευτικής κρίσης.
Επίσης, στα τέλη του 2015, το γραφείο του Ρώσου Γενικού Εισαγγελέα αναγνώρισε το Ινστιτούτο Ανοικτής Κοινωνίας του Soros ως ανεπιθύμητη ομάδα, απαγορεύοντας στους Ρώσους πολίτες και οργανώσεις τη συμμετοχή σε κάποιο από τα έργα τους.
Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας και του Ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας είναι μια απειλή για τα θεμέλια της ρωσικής συνταγματικής τάξης και της εθνικής ασφάλειας.

1 σχόλιο:

 1. Και καλά για μια χώρα σαν την Ουγγαρία είναι πολύ πιο
  δύσκολο να ξεφορτωθεί εύκολα αυτήν την πανούκλα, αλλά
  μια χώρα σαν την Ρωσία θάπρεπε να τους πετάξει με τις
  κλωτσιές ΑΜΕΣΩΣ.
  Τι συνυπολογίζει, πρόσθετες....κυρώσεις ;
  Αφού αυτές θα τις έχει ούτως η άλλως.
  Εδώ κοντεύουν να μπουν οι Αμερικάνοι σε Ρωσικό έδαφος!.
  Πρέπει να τους ξαποστείλει το γρηγορότερο δυνατόν.
  Να δώσει και το παράδειγμα........

  ΑπάντησηΔιαγραφή