Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Τουρκία: Στρατιωτικός νόμος σε 24 περιοχές στο Χακάρι

Σε ‘ειδικές ζώνες ασφαλείας’ κηρύχθηκαν 24 περιοχές στην περιφέρεια Χακάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του διοικητή της περιφέρειας αυτής...


Σύμφωνα με αυτήν «η αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση που λειτουργεί εντός των συνόρων της χώρας καθώς και... άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, προβαίνουν σε τρομοκρατικές πράξεις και εκφοβισμούς, που έχουν αρχίσει να επιδρούν αρνητικά στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της επαρχίας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Συνεχίζει αναφέροντας ότι οι τρομοκρατικές δράσεις έχουν ως αποτέλεσμα να στερούν από τους πολίτες  του δικαιώματος των κοινωνικών δραστηριοτήτων καθώς και μετακινήσεων τους.

«Οι πολίτες μας ζουν την καθημερινή ζωή τους επηρεαζόμενοι αρνητικά από τις αδικίες αυτές. Το Γραφείο του Διοικητή για να εξασφαλίσει την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και να κρατήσει την τρέχουσα ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής, του κράτους και του έθνους μας, καθορίζει περιοχές ως ‘ειδικές ζώνες ασφαλείας’».

Στις περιοχές αυτές θα διεξαχθούν επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού «βάσει του νόμου 2565» σε περιοχές της Τσουκούρτζα, Σεμντινλί, Γιουξέκοβα, Σαμανλί κ.ά., όπως σημειώνει το «hakkarihabertv.com».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου