Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Προσοχή: Όσοι συμβιβάστηκαν με την κατοχή, δεν αποδαιμονοποιούν το εθνικό νόμισμα - Επιχειρούν να το ευνουχίσουν στη λογική του Σόιμπλε

Μια φράση που θα συζητηθεί ακούστηκε από τα χείλη πρώην υπουργού και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Νίκου Ξυδάκη. Ο κ. Ξυδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, άνοιξε ορθάνοιχτα την πόρτα στην επιστροφή στη δραχμή όταν ρωτήθηκε για το αδιέξοδο με τους θεσμούς στο ζήτημα της αξιολόγησης...

Ξυδάκης: Δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε την δραχμή - Επι δραχμής μεγαλουργήσαμε!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού όταν...

κουβεντιάζουμε για τη μοίρα του λαού. Πρέπει να φτιάχνουμε σενάρια, να βλέπουμε την ιστορική εμπειρία».


Και συνέχισε: «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν υπάρχουν άλλες φυσικές αντοχές ενός πληθυσμού. Εγώ νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση επί της ουσίας πολιτική και εθνική που δεν έχει γίνει τα τελευταία επτά χρόνια. Και φυσικά πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση από τη Βουλή. Τα περασμένα χρόνια δαιμονοποιήθηκε μια κουβέντα, εγώ είχα πει ότι και επί δραχμής η Ελλάδα μεγαλούργησε».

Ο κ. Ξυδάκης είπε ακόμα: «Είχαμε δραχμή και πριν το ευρώ… Το 1910, το 1912, 1930, το 1960 κάτι έκανε μια χώρα, κάπως ζούσαμε, ζούσαμε και σε άλλες περιόδους. Εγώ τη βάζω ιστορικά τη συζήτηση αυτή». 


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε ευθύνες για το θέμα της δραχμής στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέγοντας ότι «άμα στην ανοίξουν οι άλλοι, εσύ τι θα πεις εγώ δεν κουβεντιάζω; Αφού το λέει ο κ. Σόιμπλε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου