Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Ερντογάν: Η ασφάλεια της Τουρκίας ξεκινά από την Κύπρο και τα Βαλκάνια

Την πεποίθηση ότι εμπλέκεται ξένος δάκτυλος στις τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα η Τουρκία, επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του πριν τη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό...


Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην ασφάλεια της Τουρκίας, βάζοντας στο... κάδρο τόσο την Κύπρο, όσο και τα Βαλκάνια, ενώ...

έκανε και αναφορά στα σύνορα με την Ελλάδα, στη Θράκη.

Μιλώντας στα εγκαίνια της νέας γραμμής του μετρό της Αγκυρας, ο Τούρκος πρόεδρος δικαιολόγησε τη στρατιωτική επέμβαση της χώρας του κατά του Ισλαμικού Κράτους και των κουρδικών δυνάμεων, υποστηρίζοντας ότι η ασφάλεια της Τουρκίας ξεκινάει πέρα από τα σύνορά της, όπως τη Συρία, το Ιράκ, τον Καύκασο, αλλά και τα Βαλκάνια με την Κύπρο. 



«Όσοι μας κατηγορούσαν στο παρελθόν ότι δεν αντιμετωπίζουμε το Ισλαμικό Κράτος, τώρα μας λένε να μην προχωρήσουμε, να μην περάσουμε τα 20 χιλιόμετρα μέσα στο συριακό έδαφος. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε εν τη γενέσει τους τiς απειλές κατά της χώρας μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή το εξής: Η ασφάλεια της Τουρκίας δεν ξεκινάει από τη Γκαζιάντεπ αλλά από το Χαλέπι, δεν ξεκινάει από την Αλεξανδρέττα αλλά από το Ιντλίμπ, δεν ξεκινάει από τη Μερσίνα αλλά από την Κύπρο, δεν ξεκινάει από το Αρτβιν αλλά από το Βατούμι, δεν ξεκινάει από τη Θράκη αλλά από τα Βαλκάνια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου