Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Οι Ελβετοί ετοιμάζονται για διαδηλώσεις κατά του Ερντογάν: δεν θέλουμε δικτάτορες

Υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών θα ξεκινήσουν και πάλι στη Γενεύη (Ελβετία)  οι συνομιλίες για την Κύπρο στις 9 Ιανουαρίου. Οι συνομιλίες θα διαρκέσουν έως τις 12 Ιανουαρίου 2017 και κατά την τελευταία ημέρα των συνομιλιών έχει προγραμματισθεί και η παρουσία του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, γράφει το κουρδικό δημοσίευμα...


Ο αναπληρωτής  γενικός γραμματέας και εκπρόσωπος του προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν προτίθεται να... παραστεί κατά την τελευταία ημέρα των συνομιλιών στη Γενεύη.

Ελβετοί της αριστεράς  και σοσιαλιστές καθώς και Κούρδοι από την Τουρκία θα λάβουν μέρος σε διαμαρτυρία για την παρουσία του Ερντογάν στη Γενεύη.

Στα κοινωνικά δίκτυα της Ελβετίας παρουσιάστηκαν οι θέσεις των διαμαρτυρομένων που λέγουν «Δεν θέλουμε δικτάτορες στη χώρα μας και στο καντόνι μας».

Οι Ελβετοί λένε ότι η επίσκεψη του Ερντογάν «είναι μια μαύρη μέρα για τη Γενεύη, που είναι το κέντρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σημειώνοντας την καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου