Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Γερμανοί στρατιώτες εντάχθηκαν στο ‘ισλαμικό κράτος’

Τουλάχιστον 29 Γερμανοί στρατιώτες έχουν ταξιδεύσει στη Συρία ή το Ιράκ για να πολεμήσουν στο πλευρό των εξτρεμιστικών του Ντάες και άλλων ομάδων, σύμφωνα με την Στρατιωτική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας της χώρας (MAD)...

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ετοιμάζει σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση της πρόσληψης των εξτρεμιστών στις γερμανικές δυνάμεις της Ομοσπονδιακής Άμυνας (Bundeswehr) εν μέσω φόβων ότι στον στρατό θα μπορούσαν να διεισδύσουν τζιχαντιστές για να εκπαιδευθούν σε όπλα και μεθόδους μάχης που θα εμπεδώσουν μετά στις εξτρεμιστικές ομάδας, όπως το Ντάες.

Το σχέδιο νόμου θα υποβληθεί στην κυβέρνηση μέσα στο μήνα και προβλέπει ελέγχους στο ιστορικό όλων των δυνητικών νεοσύλλεκτων.

Δεν υπήρχε μέχρι τώρα έλεγχος για τους στρατιώτες, παρά μόνο για εκείνους που χειρίζονταν διαβαθμισμένα έγγραφα ή... υπηρετούσαν σε ευαίσθητες περιοχές. Η MAD διερευνά προς το παρόν το ιστορικό 65 ενεργών στρατιωτών με την υποψία εξτρεμιστικών τάσεων.

Από το 2007, ο στρατός είχε εντοπίσει 22 στρατιώτες ως εξτρεμιστές, οι οποίοι μετά την αποκάλυψη απολύθηκαν ή εγκατέλειψαν με πρωτοβουλία τους το γερμανικό στρατό.

«Όπως σε όλους τους στρατούς, έτσι και η Bundeswehr είναι ελκυστική για τους εξτρεμιστές που επιδιώκουν να λάβουν κατάρτιση σε όπλα και μεθόδους», είπε ο Χανς Πίτερ Μπάρτελς, κοινοβουλευτικός επίτροπος για τις ένοπλες δυνάμεις, προσθέτοντας ότι οι εξτρεμιστές στο γερμανικό στρατό αποτελούν απειλή και πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου