Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Σκηνικό εισβολής - Έχουμε επίγνωση που τελειώνει η σύνεση και που αρχίζει ο ολέθρια και με βαρύτατο τίμημα ανοχή???

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου κάθε μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία. Μεγάλη Πέμπτη 2016 με την τουρκική προκλητικότητα να χτυπά κόκκινο... 

ImageΗ Άγκυρα κάνει άσκηση μέσα στο Αιγαίο, και ταυτόχρονα παραβιάζει τα σύνορα της Ελλάδας σε αέρα και θάλασσα, στέλνει αεροσκάφη πάνω από ελληνικά νησιά, ακταιωρούς να παρενοχλούν ελληνικά σκάφη και να συμπεριφέρονται σαν να πρόκειται για τουρκικό έδαφος, ενώ καταγράφονται και τραμπουκισμοί "αγνώστων" σε εκκλησίες στην Κωνσταντινούπολη.

Το όλο σκηνικό "μυρίζει" έντονα την περίοδο πριν την εισβολή στην Κύπρο. 
Η Τουρκία ολοκλήρωσε σήμερα την άσκηση έρευνας και διάσωσης που έκανε στο κεντρικό Αιγαίο, πάνω στον 25ο μεσημβρινό, κατοχυρώνοντας τις διεκδικήσεις της για έλεγχο της παριοχής ανατολικά του 25ου μεσημβρινού.

Παράλληλα ανακοίνωσε και δεύτερη άσκηση αμέσως μετά το Πάσχα, στην ίδια περιοχή, με...
τη συμμετοχή διεθνών παρατηρητών. 

Οι Ενοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό της γείτονος, κλιμακώνουν ασυνήθιστα –για τέτοια περίοδο- την ένταση, εισβάλλοντας καθημερινά στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας. Μάλιστα, όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα «μάτια» (στα ραντάρ) των πλοίων της ΝΑΤΟϊκής δύναμης που περιπολεί στο Αιγαίο για το Μεταναστευτικό. 

Ετσι, μετά τις προχτεσινές (39!) παραβιάσεις του ελληνικού FIR, τις υπερπτήσεις στη νήσο Ρω, και τις «αερομαχίες» με ελληνικά F-16, συνέχισαν και χτες τις παραβάσεις – παραβιάσεις (25). Αυτή τη φορά, μάλιστα, οι δυο υπερπτήσεις έγιναν σε χαμηλό ύψος πάνω από τις νησίδες Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι (στα 2.900 πόδια, ενώ πάνω από τη Ρω ήταν στα 29.000).

Οι αεροπορικές εισβολές, συνοδεύτηκαν από εμπλοκές – «αερομαχίες» και αναχαιτίσεις από ελληνικά μαχητικά, που ξεκίνησαν στο «ύψος» Χίου – Λέσβου, μέχρι τη Σάμο, οπότε τα τουρκικά εξήλθαν του ελληνικού FIR. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι περίπου τις ίδιες μεσημβρινές ώρες, χτες, οπότε σημειώνονταν «αερομαχίες» στους ουρανούς, στο Αιγαίο, δυο σκάφη του τουρκικού Λιμενικού μπαινοέβγαιναν επί δυο ώρες στα ελληνικά χωρικά ύδατα στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών. Απέναντί τους, σε μικρή απόσταση, ακολουθώντας τους σχετικούς κανόνες εμπλοκής, βρισκόταν η ελληνική πυραυλάκατος, «Αήττητος». 

ΤΟ ΝΑΤΟ παρακολουθεί αμέριμνο
Όλα αυτά γίνονται υπό το άγρυπνο βλέμμα του ΝΑΤΟ, καθώς το γαλλικό πλοίο L' Adroit Που ανήκει στη ΝΑΤΟ"ική δυναμη για το προσφυγικό, βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από την περιοχή που έγινε η παραβίαση των ελληνικών υδάτων από τις τουρκικές ακταιωρούς και μπορούσε να ακούσει και να δει το περιστατικό.


Δείτε το σύνολο των παραβιάσεων για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, όπως ανακοινώθηκαν από το ΓΕΕΘΑ


ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 28η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 2 (6 α/φ & 2 α/φ)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 9

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 5

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 29

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 1

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

2 εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τα 4 α/φ του σχηματισμού των 6 τουρκικών μαχητικών α/φ ανωθεν ν. Μακρονήσι και ν. Ανθρωποφάγοι, αντίστοιχα, την 12:40 στα 2.900 πόδια. 

Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου