Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Αρπάζουν χρήματα από τους λογαριασμούς - Βροχή οι κατασχέσεις από μικροκαταθέτες

Πρόκειται για πραγματικό τσουνάμι κατασχέσεων καταθέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς. Η κυβέρνηση δεν αδειάζει μόνο τα δημόσια Ταμεία, από την πρωτοχρονιά και μετά οι κατασχέσεις καταθέσεων όσων χρωστούν στο Δημόσιο ή στα Ταμεία έχουν πολλαπλασιαστεί με γεωμετρική πρόοδο και οι περισσότερες είναι από λογαριασμούς με υπόλοιπα κάτω των τριών χιλιάδων ευρώ... 

Αρπάζουν χρήματα από τους λογαριασμούς! Βροχή οι κατασχέσεις από μικροκαταθέτες

Ενώ ως τα τέλη του περασμένου χρόνου οι κατασχέσεις μετά βίας έφταναν τις 2.000 το μήνα ξαφνικά υπήρξε...

εκτίναξη. 15.000 κατασχετήρια τον Ιανουάριο, 22.000 τον Φεβρουάριο και 28.000 τον Μάρτιο. Στο στόχαστρο μπαίνουν όλοι. Από το όριο των 1.000 ευρώ στους λογαριασμούς μισθοδοσίας ή σύνταξης και πάνω πέφτουν πλέον βροχή οι κατασχέσεις. Το κράτος έχει το δικαίωμα από τα 1.000 ως τα 1.500 ευρώ να πάρει 250 ευρώ ενώ πάνω από τα 1.500 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί ολόκληρο το ποσό, ανάλογα με την οφειλή. 


Μάλιστα το Δημόσιο έχει πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς ενός καταθέτη και μπορεί να πάρει χρήματα. Δεν υπάρχει δυνατότητα να κατασχεθούν χρήματα μισθοδοσίας ή σύνταξης ως 1.000 ευρώ αλλά και τα χρήματα προθεσμιακών λογαριασμών. Ακόμη και στους προθεσμιακούς λογαριασμούς όμως το Δημόσιο μπορεί αυτόματα με την λήξη της προθεσμιακής δέσμευσης να πάρει χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου