Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

ΜΚΟ... Ισλαμιστές και αποδομητές της Ιστορίας - Ειδήσεις που δε θα διαβάσετε αλλού

Σουηδία: Παραιτήθηκε υπουργός τουρκικής καταγωγής για σχέσεις του με Τούρκους εξτρεμιστές...

Ο Μεχμέτ Καπλάν, υπουργός για τη στέγαση, την αστική ανάπτυξη και την πληροφορική υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, λόγω δημοσιευμάτων για τις επαφές του με Ισλαμιστές και Τούρκους ακροδεξιούς. Ο 44χρονος Καπλάν είναι μέλος του Κόμματος των Πρασίνων και πρώην εκπρόσωπος του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Σουηδίας.

Ρωσία: Έλεγχος ύποπτων ειδήσεων και δραστηριοτήτων ΜΚΟ - Ποινικό αδίκημα η παραποίηση της Ιστορίας...

Ο Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Ερευνών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Μπαστρίκιν δήλωσε ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος επί των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των δραστηριοτήτων των ΜΚΟ. Ο Μπαστρίκιν πιστεύει ότι η Ρωσία πρέπει να λάβει υπόψη της το κινεζικό μοντέλο για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του εξτρεμισμού και τις προσπάθειες της Δύσης να την αποσταθεροποιήσουν.

Ο διευθυντής της Επιτροπής Ρωσικής Έρευνας, πρότεινε να θεωρούνται ποινικό αδίκημα οι προσπάθειες παραποίησης της ιστορίας της Ρωσίας, και τιμωρία σε εκείνους που...
δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Μαρτίου 2014, όταν η Κριμαία ψήφισε για ένταξή της στη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Εναλλακτική για τη Γερμανία»: Όχι μιναρέδες και μπούρκα στη χώρα - Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία- είναι πολιτική ιδεολογία... 

«Είμαστε χριστιανική και κοσμική χώρα. Εδώ το Ισλάμ είναι ένα ξένο σώμα» λέει το γερμανικό κόμμα ‘Εναλλακτική για τη Γερμανία’, εκφράζοντας αυτόν τον πολιτικό λόγο, ευελπιστώντας να καθιερωθεί ως μια πολιτική δύναμη που απορρίπτει εντελώς το Ισλάμ, γράφει η Deutsche Welle στη βουλγαρική γλώσσα. Το Κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» [“Alternative für Deutschland”- AfD] σκοπεύει να έχει ως κεντρικό μέρος του προεκλογικού προγράμματός του, τις αντι-ισλαμικές απόψεις του. 

Στο συνέδριο του κόμματος που προγραμματίζεται θα υποβληθεί η ακόλουθη πρόταση: «Σε δημόσιους χώρους πρέπει να απαγορευθούν τα σύμβολα του Ισλάμ. Να απαγορευθούν οι μιναρέδες, οι φωνές του Χότζα και πλήρως η μπούρκα», είπε σε συνέντευξή του ο Μπεατρίξ φον Στόρχ ( Beatrix von Storch), ευρωβουλευτής από το AfD. 

Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία- είναι πολιτική ιδεολογία Ο ίδιος πιστεύει ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία, αλλά μια πολιτική ιδεολογία που δεν είναι συμβατή με το γερμανικό σύνταγμα. Παρόμοιες απόψεις επανέλαβε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Αλεξάντερ Γκόλαντ: «Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία όπως ο καθολικός ή προτεσταντικός χριστιανισμός. Στο πνεύμα του επικρατεί ένας απώτερος στόχος- η κατάληψη της εξουσίας σε ένα κράτος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο εξισλαμισμός της Γερμανίας είναι επικίνδυνος». «Εμείς είμαστε μια χριστιανική και κοσμική χώρα, εδώ το Ισλάμ είναι ξένο σώμα. Βέβαια, πολλοί μουσουλμάνοι αποτελούν μέρος της Γερμανίας, αλλά το Ισλάμ δεν είναι». 

Το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» ζητάει τα ισλαμικά σχολεία και τα τζαμιά στη χώρα να τεθούν υπό αυστηρό έλεγχο και όταν κρίνεται απαραίτητο να κλείνουν. Ο Γκόλαντ πιστεύει ότι «πρέπει να κλαδεύονται τα ζιζάνια στα κατάφυτα ισλαμικά σχολεία που χρηματοδοτούνται από ιδιώτες του εξωτερικού. Κάποιος πρέπει να ελέγξει τι διδάσκεται εκεί και ποιος δίνει τα χρήματα για όλη αυτήν την ιδιάζουσα μόρφωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου