Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Τα Σκόπια σε τροχιά εμφυλίου

Με κύριο τίτλο «Η FYROM προς εμφύλιο πόλεμο- παράλληλες δομές στην αστυνομία», το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο των Σκοπίων ‘Inaonline’ αναφέρει την καταγγελία ενός σλαβικού κόμματος των Σκοπίων,  για την ύπαρξη  παράλληλων αστυνομικών δομών της απερχόμενης κυβέρνησης (του Νίκολα Γκρούεφσκι)...


«Όλες οι προσωπικότητες που έχουν παραβεί το νόμο διώκονται σύμφωνα με τους νόμους της χώρας, έτσι απαιτεί το...
«Δημοκρατικό Μέτωπο για την FYROM» -FMD, τονίζει η (σλαβική) εφημερίδα ‘Ζουρνάλ’, την οποία επικαλείται το αλβανικό πρακτορείο.

Η δημιουργία παράλληλων δομών στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι ένα φαινόμενο στη χώρα που δηλώνει ότι βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο  -από την απερχόμενη κυβέρνηση.

«Σε αυτήν την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα,  δεν είναι καλό να υπάρχουν κομματικοί στρατιώτες. Ο υπουργός (Εσωτερικών) Σπασόφσκι, ως ένα πολύ υπεύθυνο άτομο,  που λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα, πρέπει  να δώσει εντολή το υπουργείο του,  να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποκατασταθεί η τάξη και να επιβληθεί  η κανονικότητα σε όλα τα πρόσωπα που έχουν παραβεί τους νόμους και διώκονται», συστήνει το FMD.

Μπορεί, επίσης, (ο υπουργός) να κάνει έκκληση προς τον πρόεδρο Ιβάνοφ να ακυρώσει την αμνηστία και να παραιτηθεί, γράφει το ‘Ina’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου