Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Θα πάθω ανακούφιση - Πέταξαν και το βρακί

Σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα διαπιστώνει το κουαρτέτο. Φανταστείτε λοιπόν τι έχουν δώσει...

Σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα διαπιστώνει το κουαρτέτο

Με μια λιτή ανακοίνωση Κομισιόν, ΕΚΤ, IMF και ESM ανακοινώνουν την αποχώρηση των επικεφαλής των θεσμών από την Αθήνα. Μιλούν για «σημαντική πρόοδο» που έγινε και...

υποστηρίζουν ότι η δουλειά με τις ελληνικές αρχές και τα κράτη μέλη θα συνεχιστούν από τις έδρες τους. 


Αναλυτικά: 
Οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές έκαναν σημαντική πρόοδο σε ένα πακέτο πολιτικών που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για συζητήσεις αναφορικά με τη βιωσιμότητα χρέους και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος. Ολοι οι θεσμοί θα συνεχίσουν να δουλεύουν από τις έδρες τους με τις αρχές και τα κράτη μέλη για τα τελικά συστατικά ενός πλήρους πακέτου πολιτικής. 

Κομισιόν: Επεξεργαζόμαστε μηχανισμό που δεν θα εμποδίσει άσκοπα τη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. 

Οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί έχουν σημειώσει «σημαντική πρόοδο» πάνω στο ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων που θα ανοίξει το δρόμο για τις συζητήσεις πάνω στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αυτό δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, επιβεβαιώνοντας ότι οι επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα επιστρέφουν σήμερα στις Βρυξέλλες «σε πλήρη συνεννόηση» με τις ελληνικές αρχές και όλους τους θεσμούς. «Η εργασία συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα και από τις έδρες των θεσμών. Η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με πίστη και προσήλωση έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό» υπογράμμισε η Μίνα Αντρέεβα. 

Ανέφερε, επίσης, πως η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με τις «ελληνικές αρχές, τους υπόλοιπους θεσμούς, και τα άλλα κράτη-μέλη» πάνω στα «τελευταία στοιχεία» ενός ολοκληρωμένου πακέτου μέτρων, στο «πνεύμα της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου». Τέλος, η Μ. Αντρέεβα, αναφερόμενη στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υπενθύμισε πως η θέση της Επιτροπής είναι ότι ένα πακέτο «αξιόπιστων» μέτρων είναι «αρκετό» για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος. Ωστόσο, συνέχισε, παραθέτοντας τις δηλώσεις του Ζ.Κ.Γιούνκερ, «εφόσον οι υπόλοιποι θεσμοί θεωρούν πως τα προληπτικά μέτρα είναι αναγκαία και εφόσον προταθούν, η Επιτροπή είναι έτοιμη να τα αξιολογήσει σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση». «Αυτά έχουν τώρα συμφωνηθεί και η Επιτροπή συνεργάζεται με αφοσίωση, ενώ επεξεργάζεται ένα αποτελεσματικό μηχανισμό που δεν θα εμποδίσει άσκοπα τη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε η Μ. Αντρέεβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου