Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Υπογράφει τα πάντα αρκεί να παραμείνει στην εξουσία

Το πακέτο των λεγόμενων ''προληπτικών΄΄ μέτρων, ύψους 3,6 δισ., δεν είναι καθόλου ''προληπτικό''.  Αντίθετα, το πακέτο αυτό είναι απολύτως βέβαιον ότι θα εφαρμοσθεί 100% και στο ακέραιο, αφού είναι εξίσου βέβαιον ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πιάσει το στόχο του 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018...  
Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕΡΝΕΤΑΙτου ΣΠΥΡΟΥ ΒΡΑΝΑ
Ο Τσίπρας απέρριψε, χωρίς συζήτηση, τις εισηγήσεις των  ''σκληρών'' από το εσωτερικό του, για ηρωϊκή έξοδο από την κυβέρνηση και εκλογές, με προσμονή μιας ''δεξιάς παρένθεσης''. Μόνο η ιδέα της απομάκρυνσης από του Μαξίμου, του προκαλεί σοκ και πανικό!  
Αντίθετα, μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις με τους πιστωτές, ο Αλ. Τσίπρας και η διαπραγματευτική ομάδα, στην οποία αναβαθμισμένο ρόλο παίζει ο Χουλιαράκης, έχουν υποχωρήσει πλήρως, ατάκτως και εφ' όλης της ύλης στις απαιτήσεις ΕΕ-ΔΝΤ.  
Συγκεκριμένα, έχουν συμφωνήσει σε όλους, ένα – ένα, τους κωδικούς που θα γίνονται αυτόματες περικοπές δαπανών με το ''κουμπί'' να το πατάει όχι η κυβέρνηση αλλά...
τρίτο ανεξάρτητο σώμα, το οποίο μπορεί να γίνει με τη συμμετοχή η την εποπτεία των ''θεσμών''.  
Όπως έχουν συμφωνήσει, οι περικοπές θα αφορούν μισθούςσυντάξειςεπιδόματαπροσλήψεις κλπ. Και όχι επενδύσειςυλικά νοσοκομείων κλπ..  
Ο μέγας πονοκέφαλος, πλέον, για τον Τσίπρα είναι πως και με ποια τρυκ θα εμφανίσει το βάρβαρο αυτό κατασκεύασμα, για να περάσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στους πολίτες, όταν μάλιστα η πρώτη ζει με το άγχος του λυντσαρίσματος.  
Ο Τσίπρας φτάνει στο σημείο να εκβιάζει το ''εσωτερικό'' του, λέγοντας πως όσοι/ες δεν αποδεχθούν τη ''λαιμητόμο''  των συγκεκριμένων 3,7 δισ, τότε παίζουν το παιχνίδι Λαγκάρντ – Σόιμπλε, οι οποίοι, τάχα, θέλουν την ασύντακτη χρεοκοπία της χώρας και την άτακτη έξοδο από το ευρώ, με την αιφνίδια και απροετοίμαστη εισαγωγή της δραχμής, χωρίς ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα.  
Έτσι, την απίστευτη παράδοση του στα κατεστημένα και τη θρησκόληπτη προσκόληση του στο ευρώ, μαζί με την άρνηση του για οποιοδήποτε Σχέδιο Β, εξόδου από τη γερμανική φυλακή, θα τα εμφανίσει ως εκβιαστικά επιχειρήματα για γίνει αποδεκτή η χαριστική βολή στη χώρα.  
Μήπως, όμως, Τσίπρας και μνημονιακά κατεστημένα λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο;  Μήπως, το βουητό των εξεγερτικών λαϊκών κινητοποιήσεων ακούγεται ήδη από μακριά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου