Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Εκατοντάδες μέλη φυλών του δυτικού Ιράκ εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος

Εκατοντάδες Άραβες σουνίτες του Ιράκ, μέλη των φυλών της δυτικής Μεσοποταμίας, έχουν ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος...
Εκατοντάδες μέλη φυλών του δυτικού Ιράκ εντάχθηκαν στο Ισλαμικό ΚράτοςΤις τελευταίες ημέρες τοπικοί ακτιβιστές ανάρτησαν στο διαδίκτυο τα ονόματα εκατοντάδων μελών αραβικών φυλών που ορκίστηκαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος στις επαρχίες Άνμπαρ, Νινευή και Σαλαχουντίν του Ιράκ από τα μέσα του 2014.
Στη λίστα που διέρρευσε αναφέρονται τόσο τα κανονικά τους ονόματα όσο και πολεμικά ψευδώνυμα που τους έχει δώσει το Ισλαμικό Κράτος.
Όταν το Ισλαμικό Κράτος εκδιώχτηκε από την πόλη Ραμάντι, πρωτεύουσα της επαρχίας Άνμπαρ στο δυτικό Ιράκ, άφησε πίσω του δεκάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εμπιστευτικά έγγραφα που έπεσαν στα χέρια των Ιρακινών.
Μεταξύ αυτών ήταν και...
οι λίστες μελών που είχαν στρατολογηθεί από το Ιράκ.
«Οι ιρακινές υπηρεσίες πληροφοριών παρέλαβαν αντίγραφο της λίστας με τα ονόματα των Ιρακινών τζιχαντιστών και είναι βέβαιο ότι θα διωχθούν από τις ιρακινές Αρχές», ανέφερε μια καλά ενημερωμένη πηγή μιλώντας στο ARA News.
Ωστόσο, υπάρχει και η αντίθετη άποψη, ότι δηλαδή οι λίστες με αυτά τα ονόματα δεν είναι αυθεντικές και ότι πρόκειται για προπαγάνδα ώστε να ενοχοποιηθούν συγκεκριμένες σουνιτικές φυλές.
Το Ισλαμικό Κράτος από την πλευρά του δημοσίευσε πρόσφατα φωτογραφίες με τους ηγέτες των αραβικών φυλών του δυτικού Ιράκ να ορκίζονται πίστη στην οργάνωση και την πρόθεσή τους να πολεμήσουν για να υπερασπιστούν τη Μοσούλη από τις ιρακινές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου