Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Προειδοποιούμε... Αν δεν είστε αποφασισμένοι για το επόμενο βήμα, τότε παίζετε με τη φωτιά κι αυτό θα φέρει νέα Ίμια

Προσέξτε κύριοι γιατί η ανεύθυνη διαχείριση στη διακεκαυμένη γεωπολιτική ζώνη που έχει εγκλωβίσει τη χώρα μας στην περιδίνησή της, υπό προϋποθέσεις δεν απέχει πολύ από την εθνική τραγωδία...


Προφανώς είναι ενδιαφέρουσα εξέλιξη, το γεγονός ότι ξεκίνησε η επάνδρωση με καταδρομείς μικρών νησίδων, εκεί όπου κλιμακώνεται επικίνδυνα η Τουρκική προκλητικότητα…

Προφανώς είναι επίσης ενδιαφέρουσα εξέλιξη, η ευρείας έκτασης άσκηση των ενόπλων δυνάμεων στη βόρεια Ελλάδα, μετά τον επικίνδυνο παροξυσμό των τελευταίων ημερών, όπου η υπερσυσσώρευση λαθρομεταναστών, διευκολύνει προσχηματικούς τυχοδιωκτισμούς εκ μέρους των βορείων γειτόνων (δυστυχώς και εδώ με την παρότρυνση της Τουρκίας να είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη).

Και προφανώς απεδείχθη εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη εξέλιξη, η κλιμάκωση της πιεστικής αντίδρασης της πολεμικής μας αεροπορίας απέναντι στην κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στο βόρειο Αιγαίο.

Ο κίνδυνος όμως να μετεξελιχθεί η όποια ανάταση και ο ενθουσιασμός που τροφοδοτούν αυτές οι παρεμβάσεις, σε αυτοκτονική διαχείριση μιας εθνικής τραγωδίας, ΚΑΙ παραμένει υπαρκτός ΚΑΙ κυρίως τείνει να καταστεί αυξημένος, αν η...
παραπάνω κλιμάκωση των αντιδράσεων, είναι μια σειρά από αποσπασματικές πρωτοβουλίες, και δεν είναι ενταγμένη σε έναν γενικότερο σχεδιασμό που προϋποθέτει φυσικά και γενικευμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.
  • Δεν ισχυριζόμαστε πως είναι έτσι…
  • Είναι προφανές ότι απευχόμαστε να είναι έτσι…
  • Είναι δεδομένο πως η φυσική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ΚΑΙ «τον έχει» το ρόλο, ΚΑΙ ξέρει να τον διαχειρίζεται αποτελεσματικά…
Υπάρχουν όμως τρία πράγματα που μας ανησυχούν, και για τα οποία οφείλουμε να προειδοποιήσουμε:
  • Πρώτον: Οι κρίσιμες αποφάσεις, την κρίσιμη στιγμή, δεν παίρνονται από τη φυσική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αλλά από μια θεσμική «παρέα» πολιτικών, και οι μνήμες από τα Ίμια είναι τρομακτικά κοντινές για να μας θυμίζουν, ότι αυτή η θεσμική «παρέα», δε λειτουργεί πάντα έχοντας επίγνωση του εθνικού της ρόλου, κι αυτό δρομολογεί ήττες και επικίνδυνα τετελεσμένα στη γεωπολιτική.
  • Δεύτερον: Αυτή η κυβέρνηση στο σύνολό της – και ενώ το θερμόμετρο έχει χτυπήσει ήδη κόκκινο στο Αιγαίο – συνεχίζει να παζαρεύει τη ζωή μας με όρους δουλοπρέπειας στις συνδιαλλαγές της με την Κατοχική διοίκηση, ενώ στο μέτωπο της εθνικής ασφάλειας ασχολείται ελάχιστα έως καθόλου με τα τεκταινόμενα στο Αιγαίο και στα Βόρεια σύνορά μας, ενώ παραμένει εγκλωβισμένη στα επικίνδυνα ιδεολογήματα, αναφορικά με τη διαχείριση του λαθρομεταναστευτικού.
  • Τρίτον: Η πολιτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, και προσωπικά ο υπουργός Άμυνας, μάλλον δεν έχει συνείδηση της βαρύτητας της ευθύνης του αναφορικά με τις εξελίξεις, και όλα δείχνουν πως η ενασχόλησή του με τα γεγονότα, εξαντλείται σε θεατρινισμούς για την προσωπική του αυτοπροβολή, χωρίς να έχει συναίσθηση της ουσίας του προβλήματος.
Θέλουμε λοιπόν να χτυπήσουμε το καμπανάκι προειδοποιώντας πως, οι παραπάνω επιχειρησιακές πρωτοβουλίες, αν εξαντλούνται σε επικοινωνιακάπυροτεχνήματα και δεν εντάσσονται σε έναν καθολικότερο σχεδιασμό, και κυρίως αν δεν συνοδεύονται από αποφασιστικότητα για το επόμενο βήμα, τότε σύντομα θα εξελιχθούν σε εθνικό Βατερλό, αφού και ο βόρειος γείτονας αποτόλμησε ανεμπόδιστα το μέχρι πρότινος αδιανόητο, και ο ανατολικός γείτονας, ντοπάρεται επικίνδυνα μέσα στην αχαλιναγώγητη γεωστρατηγική παράνοια που τον έχει κυριεύσει.

Προσέξτε κύριοι γιατί η ανεύθυνη διαχείριση στη διακεκαυμένη γεωπολιτική ζώνη που έχει εγκλωβίσει τη χώρα μας στην περιδίνησή της, υπό προϋποθέσεις δεν απέχει πολύ από την εθνική τραγωδία.


Σχετικά μας άρθρα...

Επικίνδυνη φωτιά στη γεωπολιτική σκακιέρα άναψε η Ειδομένη - Εξελίξεις ραγδαίες







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου