Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Τον τελειώνουν - ΗΠΑ και Ισραήλ περιμένουν άμεσα χτύπημα – μακελειό στην Τουρκία

Εν αναμονή μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος στην Τουρκία βρίσκονται υπηρεσίες Ασφαλείας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ένα πιθανό νέο μακελειό...
ΗΠΑ και Ισραήλ περιμένουν άμεσα χτύπημα – μακελειό στην ΤουρκίαΗ πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για τους Αμερικανούς πολίτες, κάνοντας λόγο για υπαρκτές απειλές σε τουριστικές περιοχές της Τουρκίας.
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ": Περιμένουν τρομοκρατικά κτυπήματα ή μήπως τα οργανώνουν και απλά προειδοποιούν???
Οι Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται επί τουρκικού εδάφους καλούνται να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, με το επείγον μήνυμα της πρεσβείας ν’ αφορά ιδιαίτερα την Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια.
«Η αποστολή των ΗΠΑ στην Τουρκία θα ήθελε να ενημερώσει τους Αμερικανούς πολίτες ότι υπάρχουν υπαρκτές απειλές σε τουριστικές περιοχές, κυρίως σε πλατείες και αποβάθρες στην Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια» αναφέρεται στο προειδοποιητικό μήνυμα. Σημειώνεται ότι μία ημέρα πριν τα δύο τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα στην...
Τουρκία, η αμερικανική πρεσβεία είχε εκδώσει σχετική οδηγία για τους υπηκόους των ΗΠΑ.
Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, την Παρασκευή σχετική προειδοποίηση εξέδωσε και το Ισραήλ, επαναλαμβάνοντας την ταξιδιωτική του οδηγία – προειδοποίηση προς τους πολίτες του να αποφεύγουν την Τουρκία εξαιτίας «των άμεσων κινδύνων» από επιθέσεις, εβδομάδες μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα που είχε στόχο γκρουπ Ισραηλινών τουριστών.
«…επαναλαμβάνουμε και οξύνουμε το υψηλό επίπεδο κινδύνου στην Τουρκία», αναφέρουν οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ.
«Υφίστανται άμεσοι κίνδυνοι επιθέσεων στη χώρα και τονίζουμε ότι οι απειλές αφορούν όλα τα τουριστικά σημεία στην Τουρκία», επισημαίνει η ισραηλινή αντιτρομοκρατική.
Οι ισραηλινές Αρχές δεν κάλεσαν απλώς όλους τους Ισραηλινούς να αποφύγουν την Τουρκία αλλά και κάλεσαν τους Ισραηλινούς τουρίστες να φύγουν το συντομότερο δυνατό από τη χώρα.
Στις 19 Μαρτίου 2016 ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στην Κωνσταντινούπολη δίπλα σε ένα γκρουπ από Ισραηλινούς τουρίστες.
Από την έκρηξη σκοτώθηκαν 3 Ισραηλινοί, 1 Ιρανός και 39 άνθρωποι ακόμα τραυματίστηκαν.
Η Τουρκία προσπάθησε αρχικά να ρίξει την ευθύνη στους Κούρδους, δεν της βγήκε, και στη συνέχεια κατηγόρησε το Ισλαμικό Κράτος για την επίθεση.
Να σημειωθεί εδώ ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για καμία βομβιστική επίθεση μέσα στην Τουρκία, από αυτές που του έχει χρεώσει το τουρκικό κράτος.
Επειδή το Ισλαμικό Κράτος δεν συνηθίζει να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του, υπάρχουν πολύ σοβαρές σκέψεις για το ποιοι βρίσκονται πίσω από τις «τζιχαντιστικές» βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου