Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Δηλαδή πόσο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είσαι για να συμμετέχεις στην κυβέρνηση προσωπικά, να διαπραγματεύεσαι προσωπικά, να ξεπουλάς προσωπικά και στο τέλος να καταγγέλεις τον εαυτό σου???

Το όνομα του νέου site: «commonality» (τα κοινά), με τους «53» να δημοσιεύουν κείμενο 11 σημείων-σκέψεων σχετικά με την λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ...


Μέχρι εδώ, όλα δείχνουν να έχουν μια λογική. Συριζαίϊκη μεαν αλλά λογική. Στο κείμενο που δημοσιεύουν ασκούν δριμεία κριτική και χτυπούν...

καμπανάκι για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση με τα βέλη τους να στοχεύουν και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.


Μεταξύ άλλων προειδοποιούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να ταυτιστεί με το 3ο Μνημόνιο και να περάσει στην συνείδηση του κόσμου ως «στρατηγική επιλογή». Δηλώνουν δε πρόθυμοι να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία αντί να ταπεινωθεί στην κοινωνία: «Αν συνεχιστούν οι εκβιασμοί και τα πραξικοπήματα από τους «δανειστές», προτιμάμε να πέσουμε αντιστεκόμενοι ηρωικά από εσωτερική ή εξωτερική τρόικα και όχι ταπεινωτικά από την ίδια την κοινωνία» τονίζουν.

Οι «53» αφήνουν εξάλλου αιχμές για την εσωκομματική δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως μετατοπίζεται το κέντρο λήψης αποφάσεων από την Κουμουνδούρου στο μέγαρο Μαξίμου, ενώ τονίζουν ότι περνά η εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάσχει από κυβερνητισμό. Υπογραμμίζουν δε ότι δεν πρέπει να υπάρχει η αντίληψη ότι «είμαστε κυβέρνηση πάση θυσία». Εκφράζουν επίσης την αντίθεσή του με την επιχειρούμενα διεύρυνση ή επικείμενες προσχωρήσεις στο κόμμα και δηλώνουν ανοικτά ότι οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές δεν μπορεί να είναι σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σ αυτή την "κίνηση" λοιπόν που εμφανίζεται να "αντιπολιτεύεται το ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Θοδωρής Δρίτσας, Θεανώ Φωτίου, Τασία Χριστοδουλοπούλου κ.α. Δηλαδή αυτοί που διαπραγματεύονται και ξεπουλούν τα πάντα στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου