Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Με μία εκδήλωση - λαϊκό γλέντι άνοιξε η αυλαία της μεγάλης πρωτοβουλίας: ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Με μία εκδήλωση που εξελίχθηκε σε λαϊκό γλέντι, στην πλατεία Γεωργίου, άνοιξε η αυλαία της μεγάλης πρωτοβουλίας του Δήμου Πατρέων για την πορεία Πάτρα - Αθήνα ενάντια στην ανεργία...
  

Μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές ήταν όταν εκατοντάδες άνθρωποι πιάστηκαν χέρι - χέρι και σχημάτισαν έναν...
τεράστιο κύκλο που αγκάλιασε όλη την πλατεία. Το σήμα δόθηκε από τα χορευτικά του δήμου και ακολούθησε ο υπόλοιπος κόσμος. 
Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 9 το πρωί της Κυριακής, στην πλατεία Γεωργίου, που θα γίνει η εκκίνηση της μεγάλης πορείας.
Αρκετή ώρα πριν τις 7.30 το απόγευμα, που είχε προγραμματιστεί η έναρξη της εκδήλωσης, ο χώρος άρχισε να γεμίζει με ανθρώπους κάθε ηλικίας, άνεργους, οικογένειες με μικρά παιδιά, μαθητές, νεολαία. Αρκετοί φορούσαν τα λευκά μπλουζάκια της πορείας που εκτυπώθηκαν από το δήμο ειδικά για αυτό το σκοπό. Πολύς κόσμος περνούσε από το περίπτερο που έχει στήσει ο δήμος εδώ και μέρες, προκειμένου να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες και να δηλώσει συμμετοχή, δείχνοντας ότι θα είναι μια πολύ μεγάλη πορεία.
Από τα μεγάφωνα ακουγόταν το κάλεσμα του δήμου που είναι και το κεντρικό σύνθημα της πορείας για: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα».
Η κεντρική ομιλία έγινε από τον δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη, ο οποίος σημείωσε «ότι ξεκινά το μεγάλο λαϊκό ποτάμι της πορείας αγώνα κατά της ανεργίας». Όπως είπε, «με τη συμμετοχή μας στέλνουμε ελπιδοφόρο μήνυμα ότι δεν περνά η πολιτική που μας θέλει άβουλους, θεατές, πρόβατα έτοιμα να θυσιαστούν χωρίς να πουν λέξη». Πρόσθεσε πως, «διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων».
Επίσης, ανέφερε πως «ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, η φωνή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας», επισημαίνοντας πως «τα 220 χιλιόμετρα της πορείας μας σε 8 ημέρες, είναι δρόμος συμμετοχής, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης. Εναντιωνόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων χθες και σήμερα, αυτών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου