Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Σερβία: Μυστηριώδη αεροπλάνα προσγειώνονται και απογειώνονται στην πόλη Νις

Ο ουρανός πάνω από την πόλη Νις (στη Σερβία) επί επτά ημέρες βρίσκεται σε κινητικότητα από τη στιγμή που ένα γιγαντιαίο ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου ‘Ιλιούσιν –ΙΙ- 76’ προσγειώθηκε την Πέμπτη 26 Αυγούστου, σημειώνει η σερβική ‘Blic’...


Συγκεκριμένα στις 25 Αυγούστου το βράδυ, βούιξε το αεροδρόμιο  του «Μεγάλου Κωνσταντίνου» στην Νις καθώς προσγειώθηκαν πέντε αεροσκάφη αυτού του τύπου που μετέφεραν...
διάφορα προϊόντα για  τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία και το Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με το σερβικό δημοσίευμα.

Αυτού του τύπου τα αεροπλάνα είχαν, πρόσφατα, προσγειωθεί και απογειωθεί από το Βελιγράδι, στο αεροδρόμιο ‘Νίκολα Τέσλα’, αλλά από τον Ιούλιο απαγορεύθηκε η απογείωση των αεροσκαφών αυτών προς την κατεύθυνση της πόλης, γιατί πολλοί πολίτες ορισμένων οικισμών στο Βελιγράφι παραπονέθηκαν λόγω του εκκωφαντικού θορύβου και των χαμηλών πτήσεων.

Η διερευνητική ιστοσελίδα του Balkan Investigative Reporting Network (BIRN), και το Δίκτυο για τη Διερεύνηση του Οργανωμένου Εγκλήματος  και Διαφθοράς (OCCRP) υποστήριξαν ότι γίνεται μεταφορά όπλων από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη προς τη Μέση Ανατολή και την Τουρκία.

Δημοσιογράφος της ‘Blic’ πληροφορήθηκε ότι ένα ‘Ιλιούσον’  πέταξε προς  τη Ρωσία και την επομένη άλλα δύο πέταξαν σε Σαουδική Αραβία και Αζερμπαϊτζάν.

Από τη Σαουδική Αραβία στις 31 Αυγούστου προσγειώθηκε άλλο ένα ‘Ιλιούσιν’ στο αεροδρόμιο της Νις. Πληροφορίες για τα προϊόντα που περιείχε, ωστόσο, παραμένουν άγνωστες. 

«Το θέμα των πτήσεων τσάρτερ φορτίων, τα οποία ανακοινώνονται από τους αρμόδιους επιχειρηματικούς εταίρους δεν εντάσσονται στην κανονική κυκλοφορία  των αεροπορικών φορτίων»,  είπε στην ‘Blic’,  η εκπρόσωπος του αεροδρομίου Ιβάνκα Στανισαβλίεβιτς.

Ο διευθυντής του Αεροδρομίου του Νις, Βλάντιτσα Ντζουρτζάνοβιτς, δήλωσε ότι οι πτήσεις φορτίων αποτελούν ένα καλό εισόδημα για κάθε αεροδρόμιο, αλλά και ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το περιεχόμενο του φορτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου