Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Δίκτυο κατασκόπων της Τουρκίας στην Γερμανία

Γερμανοί τουρκικής προέλευσης «απειλούνται» στη Γερμανία από πληροφοριοδότες και αξιωματικούς της ΜΙΤ...

358070_Turkey-MIT

Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας Welt am Sonntag (21/8/2016) 
«Turkey’s MIT agency menacing ‘German Turks’» Γερμανοί τουρκικής προέλευσης «απειλούνται» στη Γερμανία από πληροφοριοδότες και...
αξιωματικούς της ΜΙΤ. Μάλιστα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου ζητούν να διερευνηθεί από την κυβέρνηση αν οι γερμανικές υπηρεσίες ενέχονται σε αυτό. Στη Γερμανία των 81 εκατομμυρίων πληθυσμού, ζουν περίπου 3 εκατομμύρια τουρκικής καταγωγής Γερμανοί υπήκοοι ή μακροχρονίως διαμένοντες Τούρκοι, οι οποίοι διαθέτουν διάφορες οργανώσεις που συνδέονται στενά με την Τουρκία.
Η Άγκυρα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, έχει στη Γερμανία δίκτυο 6.000 πληροφοριοδοτών της MIT (Milli Istihbarat Teskilati  Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), για να παρακολουθεί και να ασκεί ‘πίεση’ στους «Γερμανούς Τούρκους». Επίσης, εκεί βρίσκονται οι περισσότεροι από τους 800 πράκτορες και στελέχη της MIT που δρουν στην Ευρώπη.
Σε δηλώσεις στην Die Welt, του βετεράνου βουλευτή των Πράσινων Hans – Christian Ströbele (μέλος της ομοσπονδιακής κοινοβουλευτική επιτροπής PKGr), υφίσταται ένα «απίστευτο επίπεδο μυστικών δραστηριοτήτων» στη Γερμανία «από το γραφείο της τουρκικής MIΤ». Επίσης, για το ίδιο γεγονός, ο πρόεδρος της επιτροπής PKGr Clemens Binninger, που ανήκει στον κυβερνητικό χώρο και είναι ο ίδιος αξιωματικός της αστυνομίας, επεσήμανε ότι απαιτείται άμεση προσοχή και διερεύνηση του θέματος από την Bundestag, με την έναρξη των εργασιών της.
Κατά τον εμπειρογνώμονα σε θέματα μυστικών υπηρεσιών Erich Schmidt – Eenboo: πρόκειται για «τεράστια» επιτήρηση της MIT στη Γερμανία, που ξεπέρασε εκείνη της Στάζι… Δεν πρόκειται για απλή συγκέντρωση πληροφοριών, αλλά για καταστολή μέσω πληροφοριών». Μίλησε για καμουφλαρισμένες ταυτότητες, και απασχόληση σε ταξιδιωτικά γραφεία, στις Turkish Airlines, σε τουρκικές εταιρείες και τράπεζες.  Συμπλήρωσε λέγοντας ότι αφενός το κόστος για τη ΜΙΤ είναι χαμηλό, αφού οι αμοιβές των πληροφοριοδοτών είναι πολύ μικρές, αφετέρου πολλοί Τούρκοι θεωρούν ως τιμή να τους επιτραπεί να εργαστούν για τη MIT.
Όταν όλα αυτά συμβαίνουν στη Γερμανία, ένα οργανωμένο και σοβαρό κράτος, αντιλαμβάνεται κανείς την κατάσταση στην Ελλάδα της βαθιάς παρακμής. Εδώ και δυο δεκαετίες έχουμε επανειλημμένως αναφερθεί στις δραστηριότητες τουρκοπρακτόρων που δρουν ανενόχλητοι και διαφόρων ‘οργανώσεων’ στη Θράκη και αλλού, αλλά και στην αβελτηρία των ελληνικών κυβερνήσεων και όλων των κομμάτων, μιας και πάντα προέχουν τα κομματικά συμφέροντα.
Εκτός από τα μεγάλα πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Ελληνικός λαός, οικονομικό, μεταναστευτικό, δημογραφικό, αποτελεσματικής οργάνωσης της χώρας κλπ., υποβόσκουν και πιο χοντρά στη γεωπολιτική και γεωστρατηγική σκακιέρα, που θέλοντας και μη, με ή χωρίς «αυταπάτες», θα τα βρούμε μπροστά. Από την άλλη πλευρά τεράστια εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το μεταναστευτικό /λαθρομεταναστευτικό εκτός από την ανθρωπιστική διάσταση – που είναι η μόνη που προβάλλουν η κυβέρνηση του Σύριζα, ΜΚΟ και διάφοροι «ευαίσθητοι»– έχει και άλλες πολύ ζοφερές, για τις οποίες δεν βλέπουμε να υφίσταται ο αντίστοιχος προβληματισμός και με τη δέουσα σοβαρότητα από τα κόμματα και τους πολίτες. Οἱ καιροὶ οὐ μενετοί.
Μετάφραση: Νίκος Κελέρμενος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου