Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Το λιμάνι που ΔΕΝ θα ξεπουλούσαν τελεί πλέον υπό Κινεζική κατοχή

Δεν πρόλαβαν να στεγνώσουν οι υπογραφές για το ξεπούλημα, ερήμην ακόμα και της Βουλής, του λιμανιού του Πειραιά στην CosCo (πληρώθηκανκαι από πάνω οι Κινέζοι για να αρπάξουν το λιμάνι!) και η CosCo αποκάλυψε τις αποικιοκρατικές προθέσεις της: να θέσει υπό κινεζική κατοχή το λιμάνι, να το στεγανοποιήσει έναντι της κοινωνίας και να μετατρέψει σε CosCo – Town ολόκληρο τον Πειραιά, θέτοντάς τον υπό τον οικονομικοπολιτικό έλεγχό της...
---000_CosCo_containers
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου κλείνουν τρία χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας με αίτηση του, αφού προηγήθηκαν η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα, ζήτησε από τον ΟΛΠ Α.Ε, δηλαδή τη διορισμένη από την CosCo διοίκηση του λιμανιού του Πειραιά, τον χώρο δίπλα από...
τις πέτρινες αποθήκες για να διοργανώσει συναυλία την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στη μνήμη του Κερατσινιώτη Παύλου Φύσσα, που πριν από 3 χρόνια δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.
Η νέα διοίκηση του ΟΛΠ απάντησε αρνητικά με τον παρακάτω απαξιωτικό και περιφρονητικό τρόπο, επικαλούμενη μάλιστα λόγους «ασφαλείας», κάτι που δεν είχε τολμήσει ούτε διανοηθεί ποτέ να κάνει ο ΟΛΠ όσο ήταν κάτω από κρατικό έλεγχο:
«Σε απάντηση του ως άνω σχετικού εγγράφου σας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι, όπως γνωρίζετε, ο ευρύτερος χώρος ο οποίος αιτείστε για παραχώρηση με σκοπό τη διοργάνωση συναυλίας, εξυπηρετεί ένα σημαντικό μέρος της επιβατικής κίνησης της ακτοπλοΐας όπως οι γραμμές Β. Αιγαίου, Κρήτης, Δωδεκανήσου, με πλήθος επιβατών και τροχοφόρων (φορτηγά, λεωφορεία, νταλίκες, δίκυκλα, ΙΧ κλπ.). Εν μέσω λοιπόν τουριστικής περιόδου για λόγους ασφαλείας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα σας».
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – ΔραπετσώναςΧρήστος Βρεττάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απάντηση της διοίκησης του ΟΛΠ:
«Στην δική μας αντίληψη το λιμάνι του Πειραιά ήταν και θα παραμείνει δεμένο με την ιστορία των πόλεων μας. Φιλοξενούσε πάντα τις πολιτιστικές, κοινωνικές, πολιτικές δραστηριότητες της πόλης μας γιατί πάντα ήταν η φυσική συνέχεια της.
Είχαμε πάρει σαφή θέση για το ξεπούλημα του λιμανιού στην COSCO και είχαμε επισημάνει ότι πέρα από τις άλλες καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, θα γίνει προσπάθεια το λιμάνι μας να πάψει να είναι προσβάσιμο στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του, τους φορολογούμενους αυτής της χώρας που το έχτισαν και το ανέδειξαν σ’ ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου με το δικό τους ιδρώτα, με το δικό τους κόπο.
Δηλώνουμε ότι ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας μαζί με τους κατοίκους της πόλης θα επιβάλλουν το λιμάνι να παραμείνει ανοιχτό και συνδεδεμένο με τις δραστηριότητες της πόλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου