Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Η Συρία υπέκλεψε τις συνομιλίες Αμερικανών με το Daesh πριν την επιδρομή στο Ντέιρ αζ Ζορ

Η επικεφαλής της συριακής Λαϊκής Συνέλευσης (κοινοβουλίου), Χαντίγια Χαλάφ Αμπάς,  σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την επικεφαλής του Ιρανικού Συμβουλίου Σούρα, Αλί Λαριτζανί, αποκάλυψε ότι οι υπηρεσίες του συριακού στρατού υπέκλεψαν  τηλεφωνικές συνομιλίες  μεταξύ... 


Των Αμερικανών και των τρομοκρατών του Ισλαμικού κράτους, πριν την επίθεση  του διεθνούς συνασπισμού που... βρίσκεται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ,κατά των στρατιωτών του συριακού στρατού που πολεμούσαν τους τρομοκράτες του Daesh.

Η ανακοίνωση έγινε στην Τεχεράνη τη Δευτέρα το απόγευμα, όπου η Αμπάς ευχαρίστησε  το Ιράν για την πολύτιμη βοήθειά του στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στη Συρία.

Η ίδια αποκάλυψε σύμφωνα με δημοσίευμα της ‘Αλ Μαγιαντίν’,  ότι οι αεροπορικές επιδρομές των Αμερικανών κατά του στρατού της Συρίας, στο Ντέιρ Εζ Ζορ έγιναν σε συνεννόηση με τους τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’.

«Έχουμε αποδείξεις όσον αφορά τα εσκεμμένα αμερικανικά αεροπορικά χτυπήματα κατά του συριακού στρατού  στο Ντέιρ εζ Ζορ», είπε και πρόσθεσε  ότι οι υπηρεσίες του συριακού στρατού κατέγραψαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των Αμερικανών με τους τρομοκράτες του Daesh  λίγο πριν από την επίθεση, λέγοντας ότι μετά τα χτυπήματα να ξεκινήσουν επίθεση κατά των κυβερνητικών δυνάμεων.

Η Αμπάς είπε χαρακτηριστικά: «Κάθε φορά που πετυχαίνουμε μία νίκη, βλέπουμε τους Αμερικανούς να μας επιτίθενται» και πρόσθεσε αποφασιστικά: «Ο ίδιος ο λαός της Συρίας θα αποφασίσει για τη μοίρα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου