Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία σε τροχιά σύγκρουσης για την τρομοκρατία

Την Παρασκευή θα διεξαχθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ η ψηφοφορία επί του επί του επίμαχου νομοσχεδίου για τη δικαιοσύνη σε βάρος των υποστηρικτών της τρομοκρατίας...

Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Γερουσίας τον Μάιο και αναμένεται να εγκριθεί και από τη Βουλή των αντιπροσώπων, δίνει τη δυνατότητα σε...
μέλη οικογενειών των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον της Σαουδικής Αραβίας για τον ενδεχόμενο ρόλο της στις επιθέσεις.
Οι Σαουδάραβες, οι οποίοι αρνούνται την εμπλοκή τους στις επιθέσεις που έλαβαν χώρα το 2001 στη Νέα Υόρκη, αρνούνται να δώσουν οποιαδήποτε αποζημίωση σε Aμερικανούς πολίτες. Εκτός αυτού, ανακοίνωσαν ότι θα πουλήσουν τίτλους αξίας 750 δισ. δολαρίων των αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων και την ακίνητη περιουσία τους ως αντίποινα αν ο νόμος επικυρωθεί, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Υπενθυμίζεται πως σε έρευνα του Κογκρέσου σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στους δίδυμους πύργους αφήνεται ανοιχτή μια πιθανή σύνδεση της Σαουδικής Αραβίας με τους τρομοκράτες.
Στην έρευνα του Κογκρέσου για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου γίνεται λόγος για «συγκεκριμένες πηγές ξένης στήριξης προς κάποιους αεροπειρατές της 11ης Σεπτεμβρίου ενώ εκείνοι βρίσκονταν στις ΗΠΑ». 
Tο Ριάντ έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί για σχέσεις με τζιχαντιστικές οργανώσεις, όπως η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος. Μάλιστα σε απόρρητο έγγραφο της αμερικανικής διπλωματίας (σημ: με ημερομηνία 30/12/2009) που αποκαλύφθηκε από τα Wikileaks και φέρει την υπογραφή της τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, επισημαίνεται η χρηματοδότηση που παρέχουν οι Σαουδάραβες σε τζιχαντιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις. 
«Η Σαουδική Αραβία παραμένει κρίσιμος οικονομικός υποστηρικτής οργανώσεων όπως η Αλ Κάιντα και τα παρακλάδια της (ένα εκ των οποίων υπήρξε αρχικά το Ισλαμικό Κράτος), οι Ταλιμπάν και άλλες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο.

1 σχόλιο:

  1. Η έρευνα Κογκρέσου δεν είναι τίποτε άλλο παρά
    κυματοθραύστης στην αναζήτηση πολύ πιο εκτεταμένων
    και ουσιωδών ευθυνών.
    Δηλαδή ένα παραμύθι της Χαλιμάς για να ξαναϊσιώσουν
    τους όποιους συνενόχους "στράβωσαν", και να ρίξουν
    στάχτες και μελάνια σουπιάς στους ψηφοφόρους.
    Και όποιος μασήσει μάσησε.
    Εκλογές έρχονται και η υποκρισία βγαίνει ολόκληρη
    απ' την τρύπα της....

    ΑπάντησηΔιαγραφή