Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Επιμένουμε ότι ο Νίκος Κοτζιάς πρέπει να σπάσει την ένοχη σιωπή του και να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συζητήσεων του στην Κρήτη με τον Τσαβούσογλου

Η Τουρκία επιχειρεί να παγιδεύσει Αθήνα και Λευκωσία - Η Αθήνα συνεχίζει στην ένοχη σιωπή της...

Κυπριακό: Η Άγκυρα προσπαθεί να παγιδέψει Αθήνα - Λευκωσία

Στην επιλογή του εγκλωβισμού της Αθήνας και της Λευκωσίας σε μια Πενταμερή Διάσκεψη στο τέλος της διαδικασίας του Κυπριακού για να...
συζητηθούν τότε «κάποια» από τα κρίσιμα ζητήματα, όπως το Εδαφικό και της Ασφαλείας, επιμένει η Άγκυρα, κάτι που επανέλαβε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlüt Çavuşoğlu, κατά τη διάρκεια της παράνομης χθεσινής επίσκεψης του στα Κατεχόμενα...

Καθώς κορυφώνονται οι διμερείς απευθείας συνομιλίες Νίκου Αναστασιάδη - Mustafa Akıncı, πριν από τη μετάβαση του Κύπριου Προέδρου στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στη Γ.Σ. του ΟΗΕ, όπου θα βρίσκεται και ο Μ. Akıncı, η τουρκική πλευρά έχει επιλέξει τη στρατηγική της μετάθεσης για το τέλος και σε μια Πενταμερή συνάντηση όπου το βάρος της Τουρκίας στη διαπραγμάτευση θα είναι φυσικά πολλαπλάσιο από εκείνο των Τουρκοκυπρίων όλων των θεμάτων που αφορούν άμεσα τους Ελληνοκυπρίους. Και βεβαίως σε μια τέτοιου είδους Πενταμερή θα προκύψουν και μια σειρά ζητήματα που αφορούν το στάτους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Καμιά επίσημη αντίδραση
Το ενδιαφέρον είναι ότι η Αθήνα δεν έχει αντιδράσει επισήμως σε αυτές τις τουρκικές μεθοδεύσεις, ενώ και η Λευκωσία απλώς δηλώνει ότι θα πρέπει να έχει σημειωθεί πρόοδος στα άλλα ζητήματα πριν υπάρξει πολυμερής συνάντηση.

Είναι ενδεικτικό πάντως ότι ενώ μέχρι τις τελευταίες ημέρες ο κ. Αναστασιάδης άφηνε να καλλιεργείται κλίμα «αισιοδοξίας», τώρα που αντιλαμβάνεται ότι κινδυνεύει να εγκλωβισθεί, όπως συνέβη έστω και υπό άλλες συνθήκες ο Τάσσος Παπαδόπουλος στη Νέα Υόρκη τον Φεβρουάριο του 2004, δηλώνει ότι μόνο εφόσον υπάρξει συγκεκριμένη πρόοδος μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου θα αποδεχθεί να συμμετάσχει έστω και σε Τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον Akıncı και τον Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Όταν στην Κρήτη αποτυπώνονταν εικόνες ντροπής πριν  από δύο ημέρες λέγαμε:

Γιατί κανείς δε ζητά σήμερα την άμεση αποκαθήλωση του ανεκδιήγητου Κοτζια;;; 

Οι Τούρκοι φονιάδες εισέβαλαν στη Συρία ενώ την ίδια στιγμή οι νεοναζιστικές συμμορίες του Ερντογάν μακελεύουν ότι αναπνέει μέσα στη χώρα. 

Οσο κι αν όλοι συνεχίζουν να το περνούν στα ψιλά, εμείς θα συνεχίσουμε να επιμένουμε πως η σημερινή μέρα ήταν μια μέρα ντροπής για τη χώρα μας. 

Η ελληνική πολιτική ηγεσία ενώ θα έπρεπε να πρωτοστατεί σ έναν οργασμό πρωτοβουλιών για τη διεθνή καταδίκη του καθεστώτος Ερντογαν, επιμένει να αυτοταπεινώνεται με τον ανεκδιήγητο Κοτζιά να χαριεντίζεται στην Κρήτη με τον Τσαβούσογλου, υπό τον ήχο των μαντινάδων των αφελών, για να εισπράξει την άκρως προσβλητική για τη χώρα δήλωση Τσαβούσογλου πως "μόνο η Ελλάδα μας καταλαβαίνει". 

Δεν πρόκειται μονάχα για μια πράξη κατεξευτελισμού της χώρας, αλλά όπως κάθε δόλια πρωτοβουλία στην εξωτερική πολιτική, είναι και πράξη πολλαπλά ύποπτη και δυστυχώς κανένα κόμμα δεν εγείρει ζήτημα γι αυτή την απαράδεκτη κυβερνητική πρωτοβουλία. 

Να θυμάστε πως το αίσχος της σημερινής συνάντησης, πάρα πολύ σύντομα η χώρα θα το βρει μπροστά της.

Κυριάκος Κυριακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου