Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Καταλάβατε τώρα; Οι S-400 δεν θα ενσωματωθούν στο σύστημα του ΝΑΤΟ... Θα δουλέψουν ανεξάρτητα (για λογαριασμό και του ΝΑΤΟ) από μια Τουρκία που έχει απλώσει τον γεωπολιτικό τραχανά

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Reuters είχε αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον θα σταματήσει την παράδοση εξαρτημάτων των αεροσκαφών F-35 στην Άγκυρα λόγω των σχεδίων της τελευταίας να αγοράσει ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400...

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα ενημερώσει το σύμβουλο ασφαλείας των ΗΠΑ John Bolton ότι η αγορά ρωσικών συστημάτων S-400 είναι "σίγουρα μια ολοκληρωμένη συμφωνία".

Την ίδια στιγμή πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει προτείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες να...

σχηματίσουν μια τεχνική ομάδα εργασίας για να διαπιστώσουν ότι τα αμυντικά συστήματα δεν αποτελούν απειλή για τον στρατιωτικό εξοπλισμό των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ.

"Δεν θα ενσωματωθεί στο σύστημα του ΝΑΤΟ ... γι 'αυτό προτείνουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες να δημιουργήσουν μια τεχνική ομάδα εργασίας για να διασφαλιστεί ότι αυτό το σύστημα δεν θα αποτελέσει απειλή ούτε για τις ΗΠΑ (F-35) ούτε για τα συστήματα του ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Τσαβούσογλου στους Αμερικανούς.


Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου