Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Μία κρίσιμη ανάγνωση για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

Η γενοκτονική δολοφονική επίθεση στη Σρι Λάνκα, εκτός από την τραγική ανθρώπινη πλευρά της που μας αφορά όλους, έχει ενδιαφέρον ΚΑΙ για τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθούν...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
μέλους της ΠΓ της ΔΗ.ΠΟ.Σ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"

Τα δεδομένα ασφαλείας όπως και αυτά που σχετίζονται με την λοιπή διάρθρωση ενός κράτους σαν την Σρι Λάνκα, επέτρεψαν στους οργανωτές να συντονίσουν και εν τέλει να πραγματοποιήσουν μια πολυμετωπική επιχείρηση με πολλά θύματα, με πολλαπλούς συμβολισμούς, και αυτό βεβαίως επαναβεβαιώνει το αδίστακτο του χαρακτήρα τους, και την αποφασιστικότητα των επιτελικών τους μηχανισμών.

Το γεγονός ότι η επιχείρηση πραγματοποιείται μετά την ανάληψη δράσης του Χαλίφα Χάφταρ στη Λιβύη με στόχο την κατάληψη της Τρίπολης της οποία χαρακτηρίζει κέντρο ασύδοτης δράσης των συμμοριών της Αλ Κάιντα, αλλά και μετά την πολιτική ανατροπή στο Σουδάν, έχει επίσης την δική του σημειολογική αξία.

Ο λόγος είναι ότι στην συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία που ο ISIS έχει καταρρεύσει επί του εδάφους της Μέσης Ανατολής, τα ισχυρά ισλαμιστικά κέντρα φροντίζουν να υπενθυμίσουν πως ο μηχανισμός του τελεί υπό...
ουσιαστική ανασύνταξη για δράσεις σε ολόκληρη την Βόρεια και Κεντρική Αφρική αλλά και στην Ευρώπη που αποτελεί έτσι κι αλλιώς διαρκή και ομολογημένο στόχο τους.

Σε κάθε περίπτωση η εγγύς και η ευρύτερη γεωπολιτική μας γειτονιά, έχει εισέλθει αμετάκλητα στην περιδίνηση μιας νέου τύπου υβριδικής μέγγενης, και όλα δείχνουν πως έχει ενεργοποιηθεί ένας ευρύτερος σχεδιασμός ασύμμετρων χτυπημάτων, που θα σηματοδοτήσουν την φυσιογνωμία της τρέχουσας εποχής.

Την ίδια στιγμή, και ενώ οι κοινωνίες παραμένουν ουσιαστικά ευάλωτες σε πόλεις ανοχύρωτες έως πολλαπλά εκτεθειμένες σε αυτήν την κατάσταση, όλα δείχνουν πως ενεργοποιούνται παράλληλα και σχέδια συγκρότησης πολυεθνικών επεμβατικών μηχανισμών, που με πρόσχημα την καταπολέμηση της ισλαμικής τρομοκρατίας, θα ανατροφοδοτήσουν έναν νέο κύκλο πολλαπλών – πολυεστιακών εντάσεων οι οποίες θα οδηγήσουν με την σειρά τους σε γενικευμένη αποσταθεροποίηση με απρόβλεπτες προεκτάσεις.

Οι κοινωνίες της Δύσης αλλά και η Ελληνική κοινωνία κατά μείζονα λόγο, δεν πρέπει να παραμείνουν απαθείς παρατηρώντας αμήχανες αυτό το πολυμορφικό σπιράλ θανάτου των σύγχρονων υβριδικών απειλών να εγκλωβίσει το μέλλον τους στην ανεξέλεγκτη και καταστροφική περιδίνησή του.

Όχι δεν είμαστε καταδικασμένοι να συμβιώσουμε υποχρεωτικά με κανενός είδους εφιάλτη, επειδή αυτό απαιτούν οι ιδεοληψίες και αυτό επιχειρούν να πλασάρουν ως «κανονικότητα» οι κάθε λογής απαράδεκτοι και επικίνδυνοι νεολογισμοί.

Κυρίως οι πολίτες οφείλουν να ανακόψουν με την δράση τους και τη στάση τους, μεταξύ άλλων ΚΑΙ τις παράγωγες πολιτικές μέσα από τις οποίες αναπαράγονται τα προβλήματα, ενώ την ίδια στιγμή, οι κοινωνίες σύρονται σε αναγκαστική παράλυση από κάθε αντίσταση, και οι κρατικές δομές - μηδέ εξαιρουμένων και αυτών που σχετίζονται με την Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια – οδηγούνται σε αναπροσανατολισμούς, που σε τελευταία ανάλυση δεν υπηρετούν ΟΥΤΕ την Εθνική Άμυνα ΟΥΤΕ την Ασφάλεια του πολίτη.

Περισσότερα επί όλων αυτών... Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου 2019 στην Αθήνα...



"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου