Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Πούτιν: Ρωσία και Τουρκία εξετάζουν και άλλα οπλικά projects, πέραν των S-400

Δε σταματά στους S-400 η εξοπλιστική συνδιαλλαγή ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία απ' ό,τι φαίνεται από τη συνάντηση που λαμβάνει χώρα από σήμερα ανάμεσα σε Πούτιν και Ερντογάν στη Μόσχα...

Το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400

Συγκεκριμένα, Ρωσία και Τουρκία έχουν στα σκαριά και νέες οπλικές συνέργειες — πέραν των S-400 — όπως γνωστοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την έναρξη των εργασιών του ρωσο-τουρκικού συμβουλίου συνεργασίας, το οποίο διεξάγεται στη Μόσχα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, η ολοκλήρωση του συμβολαίου των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αφορά την...
παράδοση των ρωσικών S-400, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία των δύο χωρών.

«Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, όταν καλούμαστε να ενισχύσουμε τη συνεργασία σε στρατιωτικο-τεχνικό επίπεδο. Πρώτα απ' όλα, συζητάμε για την ολοκλήρωση του συμβολαίου προμήθειας με το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-400» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν και άλλα υποσχόμενα projects στην ατζέντα, τα οποία σχετίζονται με την προμήθεια σύγχρονων ρωσικών αμυντικών προϊόντων από την Τουρκία».

Πάντως, ο Ρώσος πρόεδρος απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το είδος και το περιεχόμενο αυτών των projects. Επισήμανε πάντως πως για τη Ρωσία η παράδοση των S-400 στην Άγκυρα είναι η πρώτη της προτεραιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα, στη Μόσχα, προκειμένου να συμμετάσχει στις διμερείς επαφές Ρωσίας — Τουρκίας, με φόντο τόσο την παράδοση των S-400, όσο και των ευρύτερων γεωπολιτικών εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου