Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ФСБ: Περίπου 1.500 τζιχαντιστές έφθασαν στην Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή

Περίπου 1500 ξένοι τρομοκράτες που συμμετείχαν στις εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή βρίσκονται τώρα στην Ευρώπη, δήλωσε ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (ФСБ-FSB), Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ σε συνέδριο για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, σύμφωνα με το Ria Novosti...


«Περίπου 1500 από τους 5000 τρομοκράτες έχουν ήδη φθάσει στην ΕΕ από τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων. Ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς είναι ένοπλοι, οι οποίοι έχουν σταλεί για να...

συνεχίσουν στην Ευρώπη τις τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε ο Μπορτνίκοφ σε συνέδριο που διοργανώθηκε από την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών. 


Παρά τις μεγάλες απώλειες στη Συρία και το Ιράκ, οι τρομοκρατικές ομάδες του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα και οι στρατιωτικές ομάδες που συνδέοναι με αυτές εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρή απειλή. «Διασυνδεδεμένα αυτόνομα κύτταρα απλώνονται από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη, την Κεντρική και τη Νοτιοανατολική Ασία, οι κύριες ομάδες πήγαν βαθιά στην αφρικανική ήπειρο, ιδιαίτερα στη Λιβύη», δήλωσε ο Μπορτνίκοφ. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι παράνομες τρομοκρατικές ομάδες ενώνονται με τρομοκράτες από τη Συρία, θέτοντας σε κίνδυνο τις χώρες της Κεντρικής Ασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου