Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Ο λαγός και η κουνημένη φτέρη στον αστερισμό της δουλοπρέπειας

Τον «κατευνασμό» πληρώνουμε ακόμη στην ανερμάτιστη διαχείριση της Ελληνοτουρκικής ατζέντας...


Τα Ίμια υπήρξαν απλώς η προκαταβολή, και η Μαδρίτη το περιβάλλον της μειοδοσίας, από το οποίο αρνούνται να δραπετεύσουν όλοι όσοι διαδέχτηκαν τους άθλιους πρωταγωνιστές αυτής της τραγωδίας. 

Όταν λοιπόν και ο λαγός που «απεπέμφθη» από το Υπουργείο εξωτερικών, αλλά και η κουνημένη φτέρη που...
τον διαδέχτηκε σ αυτό το πόστο, μεταβαίνουν στην Τουρκία, και αντί να στηρίξουν τα εθνικά αιτήματα και δίκαια, δηλώνουν υποτέλεια καταγράφοντας τα αιτήματα και τα «δίκαια» της Άγκυρας, τότε σίγουρα κάτι δεν πηγαίνει καθόλου καλά με αυτήν την σάπια συντροφιά. 

Κατά τα λοιπά, όσοι δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις μας και πίστεψαν πως το εκλογικό χαστούκι θα αποκαθήλωνε τον τσαμπουκά του Ερντογάν, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ακόμη ψυχρολουσία. Το εκλογικό χαστούκι στον Ερντογάν, εγκαινιάζει έναν καινούριο κύκλο κλιμάκωσης του επιθετικού εθνικισμού από την μεριά σύσσωμου του πολιτικού στερεώματος της γειτονικής Τουρκίας, και αυτή η εξέλιξη ΔΕΝ αντιμετωπίζεται με αφορισμούς και ανάθεμα, ούτε βεβαίως με μια κυβέρνηση παραδομένη στις αυταπάτες της για περιφερειακά μεγαλεία και άλλα τινά. 

Είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη που απαιτεί προσγείωση, νηφαλιότητα, την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση γύρω από μια πραγματικά εθνική στρατηγική και όχι από επιλογές εθνικής υποτέλειας, αποφασιστικότητα, και κυρίως, άλλη πολιτική εξουσία…
Κ. Κυριακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου