Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Ο Κουρουμπλής παίζει με τα νεύρα του ΣΥΡΙΖΑ - Παγιδευμένη η Κυβέρνηση

Ο πρώην υπουργός και νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, φωτογραφήθηκε μεγαλοπρεπώς και υπερηφάνως με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, γνωστό και μη εξαιρετέο για τις ρατσιστικές, μισαλλόδοξες, φιλοχουντικές, φιλοχρυσαυγίτικες θέσεις του...
Ο Κουρουμπλής παίζει με τα νεύρα του ΣΥΡΙΖΑ - Παγιδευμένη η Κυβέρνηση
της ΝΙΚΗΣ ΖΟΡΜΠΑ 
Προσφάτως δε,  καταδικάσθηκε για το εξόχως φιλάνθρωπο (sic) μήνυμα που απηύθυνε στο ποίμνιό του "όπου τους βρείτε φτύστε τους είναι για το τρελάδικο" για τους ομοφυλόφιλους. 
Μαζί με τον Αμβρόσιο, έχουν φωτογραφηθεί και ουκ ολίγα στελέχη της Χρυσής Αυγής για την οποία ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων έχει...
εκφραστεί από καιρού εις καιρόν με μεγάλη θέρμη. 
Στο κυβερνών κόμμα μόλις είδαν τις φωτογραφίες που ανέβασε στο twitter με τον Αμβρόσιο και τον χαρακτηρισμό "Σεβασμιώτατος" που του απηύθυνε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του, σήμανε συναγερμός. 
Τα τηλέφωνα στην Κουμουνδούρου "έσπασαν", ο φιλοκυβερνητικός τύπος τον πρόγκηξε, ο Πάνος Σκουρλέτης του ζήτησε και τον λόγο και να ανασκευάσει και ο ίδιος περιορίστηκε στην "αποκαθήλωση" από το τουίτερ του επίμαχου υλικού και σε μια δήλωση που μόνο ανασκευή δεν μοιάζει. 
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής grosso modo , εξήγησε ότι καλά έκανε και συνάντησε τον Αμβρόσιο καθόσον στην Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί και εν πάση περιπτώσει σημασία έχει ότι διαφωνεί με τις απόψεις του, πού το πρόβλημα με το ενσταντανέ τους;
Ο... σταυρός του Κυρίου
Υπήρχε περίπτωση ο Π. Κουρουμπλής να "αδειάσει" εαυτόν και να εμφανιστεί ...μεταμελημένος;
Προφανώς και όχι αφού ενσυνειδήτως και προς άγραν ψήφων πλεύρισε τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων προσδοκώντας σταυρούς από τους κόλπους της Εκκλησίας, όπου διατηρεί στενές σχέσεις και "οργανωμένη" δεξαμενή ψήφων. 
Σε κόμμα και κυβέρνηση η δυσαρέσκεια για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή δεν κρύβεται μεν αλλά απόφαση για απομάκρυνσή του από το ευρωψηφοδέλτιο, δεν λαμβάνεται, δε. 
Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που ο Αλέξης Τσίπρας εκτίθεται από το στέλεχός του (μέμνησο τις αλήστου μνήμης ατάκες του στο συμβάν με την πετρελαιοκηλίδα) αλλά είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει τόσο καίριο πλήγμα στο προφίλ του κόμματός του: 
Ο Π. Κουρουμπλής ζητεί την ψήφο των συριζαίων για να μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει "μάχη" με την ακροδεξιά, τον ρατσισμό και τη συντήρηση, έχοντας στην τσέπη του μια φωτογραφία με τον Αμβρόσιο, με ό,τι δηλαδή εκπροσωπεί αυτό που το κυβερνών κόμμα, πάει να "πατάξει". 
Και οι πιο σκληροπυρηνικοί οπαδοί του κόμματος αντιλαμβάνονται πως εδώ δικαιολογίες, δεν χωρούν. 
Ο Π. Κουρουμπλής εφόσον δεν αποφασίζεται να ξηλωθεί από το ευρωψηφοδέλτιο θα είναι κηλίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την "προοδευτική συμμαχία" , ξηλώνοντας το προεκλογικό αφήγημα: Ή με εμάς ή με τους ακροδεξιούς σκοταδιστές. 
Ναι αλλά δεν τον διώχνουν
Σε κυβέρνηση και κόμμα επικρατεί χλαπαταγή μεν μετά τα χθεσινά αλλά απόφαση για αποπομπή , δεν έχει παρθεί. 
Στην ερώτηση εάν θα απομακρυνθεί από το ευρωψηφοδέλτιο η απάντηση ήταν "όχι" τόσο από κυβερνητικά όσο και από κομματικά στελέχη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι εμφανώς παγιδευμένος. 
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, διατηρεί μια έδρα στην Βουλή ( δεν τους περισσεύουν κιόλας για την κυβερνητική πλειοψηφία), ενώ συγκαταλέγεται στους ...σκληροπυρηνικούς πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ. 
Όπερ σημαίνει ότι τον ...τρόπο του για να προκαλέσει ζημιά στο κόμμα και δη προεκλογικά, μάλλον τον έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου