Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Σαφής ομολογία των Αμερικανών ότι οι Τουρκικές παραβιάσεις γίνονται με την ανοχή τους

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, δήλωσε την Κυριακή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν θα ανεχθούν πλέον παραβιάσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρει η Cyprus Mail...

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν θα δεχόμαστε πλέον την επιθετικότητα της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε η εφημερίδα, σύμφωνα με...
τις δηλώσεις του Μενέντεζ.

Ο γερουσιαστής είπε ότι οι Αμερικανοί «πρέπει να αυξήσουν την υποστήριξη που θα επιτρέψει την Ελλάδα να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ» και να αρθεί το εμπάργκο όπλων κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, που επιβλήθηκε το 1987, προκειμένου να ενθαρρυνθεί η επανένωση  στο νησί.

Η Κύπρος χωρίστηκε το 1974 από τουρκική εισβολή μετά από ένα πραξικόπημα με στόχο την ένωση με την Ελλάδα. Οι Τουρκοκύπριοι  ίδρυσαν μια αποσχισθείσα πολιτεία στο βόρειο τμήμα του νησιού, αναγνωρισμένη μόνο από την Τουρκία.

Νομοσχέδιο που αποσκοπούσε στην άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο εισήχθη πέρυσι στο αμερικανικό Κογκρέσο, αλλά δεν τέθηκε σε ισχύ.

Η Τουρκία βρίσκεται σε μια πικρή διαμάχη με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την κράτηση ορισμένων Αμερικανών πολιτών στη χώρα και τη συμφωνία της Άγκυρας για την αγορά ενός ρωσικού αμυντικού συστήματος, καθώς και με την Ελλάδα και την Κύπρο, για τηναποκλειστική οικονομική ζώνη του νησιού και την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

ahvalnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου