Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Ποιός είπαμε χρησιμοποιείται ως εργαλείο στις περίφημες "στρατηγικές συμμαχίες" που καμαρώνει ο κ. Τσίπρας;;;

Κοινές ασκήσεις του Ισραήλ με την Ελλάδα που είχαν διεξαχθεί πάνω από την Κρήτη έγιναν προκειμένου να αποκρυπτογραφήσει η ισραηλινή αεροπορία το σύστημα S-300 που είναι εγκατεστημένο εκεί, και από αυτό το εξελιγμένο σύστημα S-400, αναφέρει δημοσίευμα ισραηλινού μέσου...Οι ασκήσεις φέρονται να έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από το νησί της Κρήτης όπου, όπως αναφέρεται, βρίσκεται σταθμευμένο ένα τέτοιο σύστημα.

Τις φερόμενες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις περιγράφει δημοσίευμα της Jerusalem Post που ασχολείται με την υπόθεση διακοπής παράδοσης εξοπλισμού σχετικού με...
τα F-35 στην Τουρκία εξαιτίας της απόφασης της Άγκυρας να προμηθευτεί τους S-400.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα επιτρέψει στο Ισραήλ να διατηρήσει την αεροπορική υπεροχή στη Μέση Ανατολή, καθώς, όπως σημειώνεται, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ φοβούνται ότι η απόκτηση των S-400 από την Άγκυρα θα απειλήσει την ασφάλεια των μαχητικών, με την αποκάλυψη του τρόπου εντοπισμού και ανίχνευσής τους.

«Σύμφωνα με ξένες αναφορές, το Ισραήλ έχει ήδη δοκιμάσει σιωπηρά τρόπους να νικήσει τα προηγμένα ρωσικά συστήματα αεράμυνας, συμμετέχοντας σε αρκετές κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πάνω από το νησί της Κρήτης όπου βρίσκεται σταθμευμένο ένα σύστημα. Οι στρατιωτικές ασκήσεις φέρονται να έχουν επιτρέψει σε ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με το πώς το προηγμένο σύστημα μπορεί να τυφλωθεί ή να ξεγελαστεί», σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Λόγος γίνεται, επίσης, για «φόβους» που υπάρχουν ότι το ραντάρ των συστημάτων S-400 που έχουν αγοραστεί από την Τουρκία, θα μπορούσαν να «μάθουν τα αδύναμα σημεία του μαχητικού αεροσκάφους και να το καταστήσουν λιγότερο ικανό να αποφεύγει τα ρωσικά όπλα στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου