Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ. Απομακρύνθηκαν πανικόβλητα αρχηγοί Αστυνομίας και Πυροσβεστικής

Μετά την οργή της κοινωνίας από την απαράδεκτη ολιγωρία της κυβέρνησης στην καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατοική Αττική όπου μέχρι τώρα 90 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 12-13 ημέρες μέχρι να φιλοτιμηθούν στην κυβέρνηση να ζητήσουν την παραίτηση Τόσκα...
ΚΥΣΕΑ
Όμως δεν θα μπορούσε να απομακρυνθεί η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου χωρίς να απομακρυνθούν οι αρχηγοί των σωμάτων ασφαλείας και πυροσβεστικής.
Έτσι, μετά την απομάκρυνση Τόσκα, σήμερα Κυριακή 5 Αυγούστου 2018, συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ και σε κλίμα πανικού, με...
βασικό θέμα την αντικατάσταση της ηγεσίας τόσο στην πυροσβεστική όσο και στην αστυνομία.
Κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑκαρατομήθηκαν ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Κ. Τσουβάλας και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής  Σ.Τερζούδης.
Νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης.
Αντί της παραίτησης του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος ανέλαβε και την πολιτική ευθύνη της τραγωδίας, ο Αλ. Τσίπρας  αναζητά ματαίως  ασπίδα   προστασίας  στις  παραιτήσεις απλώς των υφιστάμενών του.
Καμμιά παραίτηση, όμως, ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού, δεν μπορεί να διορθώσει την διάλυση του κράτους και την αποδιοργάνωση των σωμάτων αστυνομίας και πυρόσβεσης, αποτέλεσμα και της γενικότερης μνημονιακής αποσύνθεσης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου