Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Στον απαράδεκτο επικοινωνιακό αντιπερισπασμό που επιχειρούν, απαντάμε δυναμώνοντας τον αγώνα με καθολικό αίτημα την πολιτική ανατροπή της επικίνδυνης κυβέρνησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
της ΠΓ. Του «Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Η επαναφορά για δεύτερη φορά της παραίτησης Τόσκα, και η εν τέλει αποδοχή της αυτή τη φορά από τον πρωθυπουργό της χώρας στο συγκεκριμένο πολιτικό χρόνο (δηλαδή ένδεκα ημέρες μετά από την δολοφονική πυρκαγιά)  δεν είναι τυχαίο γεγονός.

Είναι μέρος της απέλπιδας προσπάθειας αυτής της κυβέρνησης να αποστασιοποιηθεί από το άκρως επιβαρυντικό γι’ αυτήν περιβάλλον με τον αριθμού των νεκρών να προσαυξάνεται, και εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης επιδίωξής της να τροποποιήσει κατεπειγόντως την κυρίαρχη πολιτική ατζέντα.


Η παραίτηση Τόσκα, οριοθετεί τον πρώτο κύκλο της κλιμακούμενης επικοινωνιακής αντεπίθεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  ΑΝΕΛ, μέσω της οποίας επιχειρήθηκε η κοινωνικοποίηση των ευθυνών, και η συλλήβδην ενοχοποίηση των κατοίκων για την αυθαίρετη δόμηση και τις άναρχες παρεμβάσεις στην πολύπαθη περιοχή.

Πρόκειται για μια κατάπτυστη προσπάθεια απαλλαγής της πολιτικής εξουσίας και των κυβερνητικών μηχανισμών, από τις πρωτοφανείς εγκληματικές  τους ευθύνες για το μεγάλο φονικό ο κύκλος του οποίου μόλις τώρα ανοίγει.

Ωστόσο, η μη αποδοχή της παραίτησης κατά την πρώτη της υποβολή, ακυρώνει αυτή την δόλια προσπάθεια απαλλαγής εν τη γενέσει της, και καθιστά μοιραία συνυπεύθυνο ΚΑΙ τον πρωθυπουργό, αλλά...
ΚΑΙ ολόκληρο το κυβερνητικό επιτελείο, αφού η μη αποδοχή της την 26η Ιουλίου, συνιστά ομολογία διάχυσης της ευθύνης στους πάντες και όχι μόνο στο πρόσωπο του παραιτηθέντα σήμερα υπουργού.

Επομένως, σήμερα, 3 Αυγούστου 2018, η παραίτηση Τόσκα δεν αρκεί. Οι πολιτικοί όροι δεν τροποποιήθηκαν, άρα η παραίτηση σύμπασας της κυβέρνησης είναι πολιτικά και ηθικά επιβεβλημένη.

Η παραίτηση Τόσκα, στον συγκεκριμένο πολιτικό χρόνο που γίνεται αποδεκτή, και παρά την δολιότητα των σχεδίων του πρωθυπουργού της χώρας, ο οποίος αναζητεί εναγωνίως ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον προκειμένου να κλιμακώσει αδίστακτα την επικοινωνιακή του αντεπίθεση, δεν καταφέρνει να αναστρέψει το κλίμα.
  • Εκφυλίζεται εκ των πραγμάτων σε σαφή ομολογία απόλυτης διαχειριστικής ενοχής σύμπασας της κυβέρνησης και των μηχανισμών της. Και ταυτόχρονα…
  • Επισφραγίζει με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο, την πλήρη κυβερνητική αποτυχία, και επισημοποιεί την καθολική πολιτική κατάρρευση των δουλοπρεπών και των ανίκανων που διαχειρίζονται τις τύχες του τόπου.
Η αποδοχή τής για δεύτερη φορά υποβληθείσας παραίτησης Τόσκα, εντάσσεται στην απέλπιδα προσπάθεια πολιτικής αντεπίθεσης μιας κυβέρνησης που τελεί υπό κατάρρευση, και προσβλέπει  εναγωνίως στην αποκλιμάκωση της οργής των πολιτών.

Θέλουν να ακυρώσουν τη μεταστροφή αυτής της οργής σε πολιτική δράση. Θέλουν να αποδυναμώσουν τον αγώνα του λαού μας:
  • Για ανατροπή της δουλοπρέπειας,
  • Για την απεμπλοκή της χώρας από τις συμπληγάδες της οικονομικής και πολιτικής κατοχής που της έχουν επιβληθεί. Και…
  • Για την ακύρωση στην πράξη της εθνικά επιζήμιας εργολαβίας Κοτζιά, με πρώτιστη επιδίωξη την άμεση ανατροπή του εκτρώματος των Πρεσπών, πριν κλειδώσει επικίνδυν ακαι μη αναστρέψιμα τετελεσμένα για τον τόπο.
Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» καλεί την Ελληνική κοινωνία, να μην παρασυρθεί από ανέξοδες και αποπροσανατολιστικές επικοινωνιακές πιρουέτες.

Τονίσαμε ήδη από τις 29 Ιουλίου σε σχετική μας ανακοίνωση, πως: «Αυτή η κυβέρνηση, δεν μπορεί πλέον να έχει ούτε δευτερόλεπτο ανοχής από την κοινωνία… Δεν μπορεί πλέον να παραμείνει ούτε λεπτό στην εξουσία… Είναι επικίνδυνη… Είναι ανάλγητη… Είναι καταστροφική. Πρέπει να φύγουν…Και πρέπει να φύγουν ΤΩΡΑ…»

Και επισημάναμε πως: «…η απάντηση στην ανάγκη της άμεσης αποπομπής της, πρέπει να είναι πολιτική. Και τέτοια προφανώς και δεν μπορεί να είναι η ανοχή στην υποκριτική αντιπολίτευση, η οποία της παρέδωσε την εξουσία, εξ αιτίας των δικών της -επίσης καταστροφικών- επιλογών που προηγήθηκαν».

Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ», καλεί γι’ ακόμη μια φορά, κινήματα, προσωπικότητες και δημοκρατικές πολιτικές οργανώσεις, σε γενικό πολιτικό συντονισμό για την κλιμάκωση μιας συνολικής πολιτικής απάντησης, που θα θέτει στην Ημερήσια διάταξη το πραγματικό πρόβλημα που είναι ο χαρακτήρας και η ταυτότητα της εξουσίας…

Καλούμε και πάλι την Ελληνική κοινωνία, τον Αθηναϊκό λαό, τους Έλληνες πολίτες σε ολόκληρη την επικράτεια, να βγουν στους δρόμους, απαιτώντας ασυμβίβαστα και ανυποχώρητα, την άμεση παραίτηση αυτής της κυβέρνησης, και να επιβάλουν εξελίξεις που θα ανοίξουν το δρόμο για την ανάδειξη μιας πραγματικά Δημοκρατικής – Πατριωτικής Εξουσίας, και θα δρομολογήσουν μια διαφορετική πορεία για τον τόπο μας.

Είναι η μόνη λύση για να βρουν δικαίωση οι ψυχές των άταφων νεκρών μας… Είναι η μοναδική απάντηση που θα στείλει οριστικά στον Καιάδα τους δολοφόνους καριέρας, και μαζί τους το ολέθριο έργο τους, και πριν απ’ όλα εκείνο που σχετίζεται με το έκτρωμα των Πρεσπών.

Την ευκαιρία που εναγωνίως επιζητούν, δεν πρέπει να τους τη δώσουμε. Η πολιτική ανατροπή πρέπει να δρομολογηθεί ΤΩΡΑ… Το σχέδιο της εθνικής αποδόμησης πρέπει να ανακοπεί ΤΩΡΑ… Οι όροι και οι προϋποθέσεις για να οδηγηθεί ο τόπος μας σε μια άλλη πορεία, δημιουργούνται ΤΩΡΑ και αυτή η δυνατότητα συνιστά ταυτόχρονα και κορυφαία πολιτική πρόκληση για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία…

Η «Πανελλαδική πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Πατρίδας μας» της οποίας το έργο και τις πρωτοβουλίες στηρίζουμε ανεπιφύλακτα, έχει καταδείξει τον δρόμο της πολιτικής ανατροπής, με την «ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ».
Τώρα είναι ώρα ευθύνης…

Καλούμε όλους όσους δεν θα ήθελαν να πάει ούτε μια ώρα χαμένη, να επικοινωνήσουν μαζί μας στη διεύθυνση: epikoinonia.eleftheriellada@gmail.com

Η Π.Γ του «Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου