Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Το κεφάλαιο "ΚΟΣΟΒΟ" ξεπαγώνει κατ απαίτηση τρίτων

Οι εξελίξεις στο Κόσοβο παραμένουν ανησυχητικές, και μετά τα πρόδρομα φαινόμενα της έντασης των τελευταίων ημερών, το λόγο έχουν τώρα οι πολιτικές βολιδοσκοπήσεις, αλλά και οι ποικίλες παρεμβάσεις πολιτικών εμπλεκομένων μέσω των οποίων επιχειρείται η "επένδυση" σε τετελεσμένα ή η ενεργοποίηση κοινωνικής δυναμικής με στόχο την δημιουργία τους...

μέλους της ΠΓ του "Μετώπου ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ
και της "Πανελλαδικής επιτροπής για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Πατρίδας μας"

Έτσι, στο πλαίσιο αυτού του ιδιότυπου παρεμβατισμού, και με το βλέμμα στραμμένο μεταξύ άλλων και στην πολιτική σταδιοδρομία, ο πρόεδρος της Σερβίας κ. Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα του Κοσσυφοπεδίου αναφέρθηκε "σε μια λύση για το Κοσσυφοπέδιο", υπογραμμίζοντας πως  ο στόχος της Σερβίας είναι να κερδίσει κάτι περισσότερο από αυτό που έχει σήμερα.

Προϊδέασε ωστόσο ότι η λύση που θα δοθεί «θα είναι δύσκολη για όλους»… Η προσδοκώμενη απόφαση ΔΕΝ θα είναι αρεστή… Και φυσικά πούλησε το απαραίτητο ευχολόγιο για ένα περιβάλλον σταθερότητας μεταξύ Σέρβων και Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο.

Πρόκειται στην ουσία για μια δήλωση η οποία έρχεται να αποκαλύψει χαρτιά επιμελώς κρυμμένα, και για πραγματικές προθέσεις του κ. Βούτσις, για τις οποίες πολλοί ανησυχούσαν και οι οποίες ουδέποτε είχαν με σαφήνεια προσδιοριστεί.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Κοσόβου Χατσίμ Θάτσι, επιχειρεί να πλαγιοκοπήσει όσους αντιδρούν στην ιδέα της «διόρθωσης των συνόρων με τη Σερβία»

Δεν δίστασε μάλιστα να εμφανίσει τους κατοίκους του Κοσόβου να...
τοποθετούνται μαζικά αναφανδόν υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης, έχοντας φυσικά το βλέμμα στραμμένο στην κοιλάδα του Πρέσεβο, η οποία αποτελεί διαχρονικά διαφιλονικούμενο γεωπολιτικό οικόπεδο, στην αντιπαράθεση δεκαετιών.

Ο Σέρβος πρόεδρος πάντως, σε μια προσπάθεια να απλώσει συνολικά τον τραχανά, εν όψει -όπως όλα δείχνουν- πιεστικά επιταχυνόμενων εξελίξεων, έθεσε στο τραπέζι και τον απαραίτητο ηθικό εκβιασμό απευθυνόμενος στους Σέρβους πολίτες, και το έκανε ισχυριζόμενος πως αν δεν δοθεί λύση άμεσα, τότε θα έχουμε ένα εκατομμύριο λιγότερους Σέρβους στη χώρα.

Στον αντίποδα αυτών των διεργασιών, τόσο το Κοσοβάρικο «Κίνημα αυτοδιάθεσης», όσο και Σερβικές κοινωνικές δυνάμεις, αντιπαρατίθενται στην όπως όλα δείχνουν υπαγορευόμενη διαχείριση που επιχειρείται από τους κκ Βούτσιτς και Θάτσι... 
  • Οι μεν Αλβανόφωνοι εμπνεόμενοι από τα «ιδεώδη» του Αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού.. 
  • Οι δε Σέρβοι -και δη οι Σέρβοι του Κοσόβου- επειδή ακριβώς διαισθάνονται πως αυτό που έρχεται, είναι μια ακόμη εθνική τραγωδία, προκειμένου να υπηρετηθούν οι Ευρωνατοϊκοί σχεδιασμοί στην περιοχή.
Όλα δείχνουν πως το κεφάλαιο «Κόσοβο» ξεπαγώνει και η «λύση» επιταχύνεται προκειμένου να ενταχθεί με βίαιο τρόπο στο πλαίσιο των συνολικότερων γεωστρατηγικών ανατροπών που είναι σε εξέλιξη στη Βαλκανική και σηματοδοτούνται από ισχυρά Αμερικανικά και Γερμανικά συμφέροντα.

Στο επίπεδο του πολιτικού σχεδιασμού, το «ξεπάγωμα» υπαγορεύεται σχεδόν ομολογημένα τόσο στη Σερβική όσο και στην Κοσοβαρική ηγεσία…
Στην κοινωνική διεργασία ωστόσο, τον πυροκροτητή τον απασφάλισε το έκτρωμα των Πρεσπών, και οι εξελίξεις παρά τις προσωρινές πυροσβεστικές παρεμβάσεις, σύντομα θα καταστούν ανεξέλεγκτες.

Η μυστική διπλωματία που γεννοβόλησε αυτό το έκτρωμα, οδήγησε στην απόλυτη κατάρρευση το αφήγημα Κοτζιά περί της δήθεν άλλης εποχής που ξημερώνει στα Βαλκάνια, και νέα επικίνδυνα εκτρώματα θα μας προκύψουν οσονούπω,  και τα οποία θα είναι προϊόντα των «διαπραγματεύσεων» εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, στις οποίες πρωταγωνιστεί ο κ. Κοτζιάς, χαριεντιζόμενος μεταξύ άλλων, ΚΑΙ με την Αλβανική πολιτική ηγεσία.

Ο Αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός προσλαμβάνει επιθετικά χαρακτηριστικά, και ως συνέπεια αυτής της εξέλιξης, οι Σέρβοι του Κοσόβου, δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κήρυξη αυτονομίας, φοβούμενοι πλέον βάσιμα πως ένα τμήμα της Γης τους, να θυσιαστεί στο βωμό μιας επίπλαστης διπλωματικής και Ευρωνατοϊκής γεωπολιτικής σταθερότητας. Θα επανέλθουμε…


Σχετικό μας άρθρο...

Σε τροχιά ανάφλεξης τα Βαλκάνια - Επικίνδυνος καταλύτης το έκτρωμα των Πρεσπών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου