Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Πεντάγωνο: Προβλέπει "πόλεμο" στις πόλεις με εικόνες και από Ελλάδα [vid]

Δυσοίωνο προβλέπει το μέλλον των μεγάλων πόλεων το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας. Το 2030, στις μεγάλες πόλεις θα επικρατεί αναρχία, συμμορίες και όλα θα μοιάζουν με ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αλλά όχι αυτές με τα... ιπτάμενα αυτοκίνητα...

Πεντάγωνο: Προβλέπει `πόλεμο` στις πόλεις με εικόνες και από Ελλάδα [vid]

Εκπαιδευτικό video του Πενταγώνου, το οποίο δημοσιεύει το Intercept (το απέκτησε μέσω του Freedom of Information Act) και έχει τίτλο «Megacities: Urban Future, the Emerging Complexity», προβλέπει πως η μεγαλύτερη πρόκληση που...

θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα επόμενα χρόνια οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είναι οι... mega cities, οι γιγαντιαίες πόλεις που θα έχουν μετατραπεί σε αστικές ζούγκλες.

Αιτία; Οι ανισότητες, η αλλαγή των κλιματικών συνθηκών και η πολιτική αστάθεια. Όλα αυτά θα φέρουν συγκρούσεις, αναρχία, συμμορίες. Το πεντάλεπτο αυτό video χρησιμοποιήθηκε στο Joint Special Operations University, μια σχολή του Πενταγώνου όπου μέλη των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων εκπαιδεύονται στον ανορθόδοξο πόλεμο, στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις κ.α. Προβλήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Advanced Special Operations Combating Terrorism.


Στις εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν για να φτιαχτεί το video είναι και κάποιες από επεισόδια σε πορείες που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Όπως επίσης και εικόνες από το τσουνάμι στην Ιαπωνία και τις καταστροφές που προκάλεσε, από τις παραγκουπόλεις στην Ινδία κι άλλες χώρες της Ασίας, από το συνωστισμό στους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Πακιστάν.
Οι megacities θα έχουν πληθυσμό πάνω από 10 εκατομμύρια και σύμφωνα με τον αφηγητή (υπό τους ήχους μελαγχολικής μουσικής) είναι «πολύπλοκα συστήματα, όπου άνθρωποι και κτίρια συμπιέζονται με τρόπους που αψηφούν τόσο τις γνώσεις μας πάνω στον σχεδιασμό πόλεων, όσο και τα στρατιωτικά μας δόγματα. Πρόκειται για τα μελλοντικά εκκολαπτήρια και τις βάσεις για εχθρούς και υβριδικές απειλές».


Οι αστικές αυτές "ζούγλες" θα είναι γεμάτες «υπόγειους λαβυρίνθους», που θα διέπονται από τους δικούς τους κοινωνικούς κώδικες και νόμους. Θα έχουν όμως και εξελιγμένες υποδοχές και πολυτελή κτίρια, απόδειξη της ανισότητας που θα υπάρχει. Το video είναι ένας... "βομβαρδισμός" των δεινών που μας περιμένουν: εγκληματικά δίκτυα, υποβαθμισμένες υποδομές, θρησκευτικές και εθνοτικές εντάσεις, εξαθλίωση στις φτωχογειτονιές, ανοιχτές χωματερές και μια αυξανόμενη μάζα ανέργων. Όλα αυτά συνοδεύονται από φωτογραφίες απ’ όλα τα μέλη του κόσμου, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Στο video γίνεται επίσης αναφορά και σε «ψηφιακά περιβάλλοντα», με εικόνα από video των Anonymous, που θα διευκολύνουν τις εξελιγμένες παράνομες οικονομίες και τα αποκεντρωμένα συνδικάτα του εγκλήματος να δίνουν σε αντιπάλους τη δυνατότητα διεθνούς εμβέλειας άνευ προηγουμένου.
Δείτε το video
Πηγή: theintercept.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου