Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ψυχρός Πόλεμος, ΕΕ και Τουρκίας, με την Ελλάδα στην κόψη… Η Τουρκία κλιμακώνει τις απειλές

Προς τη χειρότερη κρίση των τελευταίων ετών οδεύουν οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να «σφίξουν τα λουριά» στον Ερντογάν καθώς η ανοχή εξαντλήθηκε παρότι ήταν μεγάλη και οι εξελίξεις απειλούν την ελληνική ασφάλεια...
Η έκθεση προόδου που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιτίθεται κυριολεκτικά στην Τουρκία λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους, κατηγορώντας ουσιαστικά την Τουρκία ότι...
δεν κάνει όσα οφείλει για την εκπλήρωση των κριτηρίων ένταξής της στο ευρωπαϊκό μπλοκ, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ελευθερία της έκφρασης και το κράτος δικαίου.
«Υπάρχει μία σοβαρή στροφή προς τα πίσω κατά τη διάρκεια του χρόνου που πέρασε στον τομέα της ελευθερίας της έκφρασης», αναφέρεται στην έκθεση στην οποία υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτει απερίφραστα την θανατική ποινή… Είναι καιρός η Άγκυρα να μας πει τι ακριβώς θέλει. Πρόκειται για μία δοκιμασία της αξιοπιστίας της, αλλά και την αξιοπιστίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ήταν η δήλωση του Γιοχάνες Χαν, Ευρωπαίου Επίτροπου με αρμοδιότητα για τη Διεύρυνση, ο οποίος παρουσίασε την έκθεση.
«Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμβιβασμός», πρόσθεσε ο Γιοχάνες Χαν, για να λάβει απάντηση διά του εκπροσώπου του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κληθεί να υποστεί τις συνέπειες εάν σταματήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία -όπως έγραψε η Wall Street Journal ότι μελετά η ΕΕ- προσθέτοντας «αυτές οι απειλές δεν περνούν εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου