Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Ιμπραχήμ Καραγκιούλ: Ο πραγματικός πόλεμος στο Ιράκ και τη Συρία γίνεται μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας

O Κουρδικός Διάδρομος, σύμφωνα με την άποψη της τουρκικής κυβέρνησης, είναι ένα σχέδιο των ΗΠΑ - Η Τουρκία αντιτίθεται στη δημιουργία του ακόμα και με στρατιωτιά μέσα, άρα, ο πραγματικός πόλεμος γίνεται μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας...


Μετάφραση από το αγγλικά: 

Παναγιώτης Μπαλακτάρης, δικηγόρος


Αν μπορούσαν, θα έκαναν την Τουρκία να καθίσει στο τραπέζι με το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και θα τους ανακήρυσσαν συμμάχους, θα την έκαναν τρομοκρατικό δόλωμα. Σκοπεύουν να την ...
θυσιάσουν για τα σχέδια στον χάρτη που υλοποιούν μέσω των ΡΚΚ/PYD. 


Στη συνέχεια της διαίρεσης της Συρίας και του Ιράκ δια ποικίλων παιχνιδιών, προτάσεων και τρόπων, σκοπεύουν να κάνουν την Τουρκία να υλοποιήσει η ίδια το σχέδιό τους να μετατρέψουν τον νότο της Τουρκίας και τον βορρά αυτών των δύο χωρών σε μια ενιαία ζώνη του τρόμου. Άπαξ και το επιτύχουν και διαιρέσουν και τις δύο χώρες, μετά θα είναι η σειρά της Τουρκίας. Τότε είναι που θα αρχίσουν να επιτίθενται στην Τουρκία με όλο τους το μένος.

Οι ΗΠΑ έχουν πολύ βρώμικα, απεχθή σχέδια που εφαρμόζουν από κοινού με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δια των τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιοχή και έχουν ακόμη και σοβαρούς αποδέκτες στην Άγκυρα. Οι χώρες που οι ίδιες σχεδίασαν και εκτέλεσαν την 15η Ιουλίου διαθέτουν σχέδια να επιτύχουν τα αποτελέσματα που απέτυχαν να επιφέρουν μέσω του πραξικοπήματος, με το να αποκόψουν την Τουρκία από τον νότο. Σήμερα, βλέπουμε πως αυτά τα σχέδια εφαρμόζονται στις συριακές και ιρακινές περιοχές.

Να σταματήσουμε στα σύνορα, χτυπήματα από το νότο
Ακριβώς όπως συνεργάστηκαν με τον Fetullah Gülen και τους τρομοκράτες του στις 15 Ιουλίου γι' αυτόν τον σκοπό, υπάρχει μια παγίδα που έχουν στήσει εις βάρος της Τουρκίας - με τη "βιτρίνα" της καταπολέμησης του
Daesh – δια συνεργασίας με τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ΡΚΚ/PYD στη Συρία. Τώρα καταβάλλουν προσπάθειες να επιτύχουν σε ό,τι απέτυχαν να κάνουν μέσα στη χώρα, μέσω των γεγονότων στο πάρκο Gezi, της 17ης Δεκεμβρίου και 25ης Δεκεμβρίου, στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2013, του "προγράμματος Demirtaş" και της αιματηρής επίθεσης της 15ης Ιουλίου, δια των οργανώσεων αυτών από το εξωτερικό.
Απειλούν την Τουρκία από το εξωτερικό και την χτυπούν από τον νότο. Και ξεδιάντροπα προωθούν όλους αυτές τις βρώμικες υποθέσεις στην Άγκυρα. Προσπαθούν να εξαπατήσουν με πρόσχημα την περιφερειακή λύση για να σώσουν τη Συρία.
Όλοι οι υπολογισμοί τους είναι προσαρμοσμένοι για να σταματήσουν και να καθυστερήσουν την Τουρκία, να μπερδέψουν μυαλά. Όλα τα σχέδιά τους είναι προσαρμοσμένα για να εξαναγκάσουν την Τουρκία, η οποία έχει αναλάβει δράση μετά την 15η Ιουλίου και έχει στραφεί εναντίον της πηγής της τρομοκρατίας και των απειλών, να αμυνθεί, να οπισθοχωρήσει, να περιοριστεί εντός των συνόρων της και να την βγάλουν από την εξίσωση της Συρίας και του Ιράκ. 

Χθες τα ΜΜΕ μας έγιναν φιλο-PKK/PYD
Γνωρίζουμε τί προσπαθούν να κάνουν οι ΗΠΑ, οι ΗΠΑ που χθες έκαναν ντόρο σχετικά με την "επιχείρηση Ράκκα" με το PKK/PYD – που κρύβονται πίσω από τον συνασπισμό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) – που πουλάνε σαν "αγώνα κατά του Daesh," που αδιαφορούν για τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας και επιπλέον αναγκάζουν την Άγκυρα να συγκροτήσει ένα ενιαίο μέτωπο με το ΡΚK?
Επιχείρησαν να πουλήσουν τη χθεσινή επιχείρηση με τον ίδιο τρόπο που πούλησαν την ταραχώδη επιχείρηση της Μοσούλης, εκείνο το σχέδιο με την Hashd al-Shaabi και το PKK/PYD να εισέρχονται στη Μοσούλη. Μέχρι που βρήκαν και αγοραστές.
Τα ΜΜΕ μας, τα οποία είναι τόσο πρόθυμα να προωθήσουν τα πάντα χωρίς να γνωρίζουν τίποτε, στάθηκαν στην ανακοίνωση της "επιχείρησης" και χθες, ξαφνικά έγιναν φιλο-PKK, φιλο-PYD. Ενήργησαν ώστε να προωθήσουν αυτή την επιχείρηση, η οποία κυρίως αποσκοπεί στο να σταματήσει την Τουρκία να κάνει στροφή στην περιοχή και να την εμποδίσει, μέσω των SDF, όχι του Daesh.

Μας επιτίθενται στη Συρία και στο Ιράκ
Όμως, όλα αυτά τα παιχνίδια στοχοποιούσαν την Τουρκία. Αποσκοπούσαν να σταματήσουν την Ασπίδα του Ευφράτη σε ένα σημείο, να αρνηθούν την επέμβασηστις Tal Afar, Tal Abyad και στο Afrin. Γι' αυτό οι οργανώσεις στη  περιοχή ενεργοποιήθηκαν εναντίον της Τουρκίας. Φιλο-ιρανές οργανώσεις, οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ οργανώσεις στη Συρία, το PKK/PYD όλοι εξωθήθηκαν σε ανοιχτό πόλεμο με την Τουρκία.

Να το δηλώσουμε καθαρά: Σήμερα, οι ΗΠΑ χτυπούν την Τουρκία από τη Συρία και το Ιράκ. Το κάνουν μέσω οργανώσεων, αλλά δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα τα σχέδιά τους στην περιοχή είναι εναντίον της Τουρκίας. Οι σφαίρες που χρησιμοποιούνται από τις οργανώσεις είναι όλες σφαίρες των ΗΠΑ.
Αυτό δείχνει ότι οι ΗΠΑ είναι ανοιχτά σε πόλεμο μ' εμάς στη Συρία και το Ιράκ. Αυτό μας λέει ότι η περίοδος που άρχισε με την 15η Ιουλίου δεν έχει ακόμη τελειώσει, ότι η Τουρκία πρέπει να είναι έτοιμη για μια πολυμετωπική άμυνα, ότι όπως καθαρίζει τη χώρα από την τρομοκρατική οργάνωση του Fetullah Gülen (FETÖ) και το PKK, λίγο αργότερα θα αποτελεί απόλυτη ανάγκη να πολεμήσει τις απειλές που θα περάσουν τα νότια σύνορά της.
Ενώ αυτή είναι η κατάσταση, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με όλες τις προσπάθειες που σκοπεύουν να σύρουν τη χώρα στην αδράνεια, να την αφήσουν χωρίς άμυνα, να ενδώσει σε διπλωματικούς ελιγμούς, να υποβαθμίσουν απειλές, να καθυστερήσουν την στρατιωτική κινητοποίηση.

Και λοιπόν; Θα δειλιάσουμε;
Έχουν γίνει μακρές προετοιμασίες για να παρέμβουμε σε ό,τι συμβαίνει στη Συρία και στο Ιράκ. Αλλά ξάφνου κοιτάς και έχει στηθεί ένα άλλο σενάριο στην άλλη μεριά. Ξανά, μέσω του PKK, ξανά, μέσω του Daesh, αλλά είναι πάντοτε οι ίδιες δυνάμεις από πίσω τους. Αν εισέλθουμε στο Afrin, στην Tal Abyad ή στην Tal Afar, θα ανάψουν φωτιά στην Τουρκία. Το PKK και το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) εργάζονται τάχα γι' αυτό. Προφανώς, τη στιγμή που θα περάσουμε τα σύνορα, θα μας περιμένουν καταστάσεις σαν τα γεγονότα στο Kobani. Προφανώς οι χάρτες θα αλλάξουν μέχρι τον Απρίλιο – οι τρομοκράτες συνεταίροι των ΗΠΑ στην περιοχή έχουν οδηγίες προς αυτήν την κατεύθυνση.
Λοιπόν, τι συμβαίνει; Θα παραδοθούμε; Θα δειλιάσουμε; Θα αγνοήσουμε για το άνοιγμα του μετώπου στην Τουρκία μετά τη Συρία; Άπαξ και στη Συρία ο χάρτης όλων αυτών των οργανώσεων επανασχεδιαστεί, θα κάτσουμε να περιμένουμε  την επίθεσή τους στην Τουρκία;
Αν δεν κάνουμε το βήμα σήμερα, δεν θα μας έχει μείνει τίποτε άλλο να κάνουμε από αυτό. Δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να επιδείξουμε ταπεινότητα και να αποδεχτούμε τη μοίρα που έχει κριθεί ότι μας αξίζει. Υπάρχει ένα πολυεθνικό  σχέδιο και όλες οι λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου είναι σαφώς ανοιχτές. Όποιος προσπαθεί να το κρύψει αυτό είναι επικίνδυνος.

Τι ήθελε ο Dunford; Ή μήπως απείλησε;
Ονόμασαν την προκληθείσα φασαρία στη Ράκκα "Οργή του Ευφράτη." Ακόμη κι αυτό δείχνει καθαρά το μήνυμα που θέλουν να στείλουν στην Τουρκία. Λοιπόν, γιατί ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ Joseph Dunford έρχεται στην Άγκυρα ενώ συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί ζήτησε μια τέτοια συνάντηση; Έχει καμία σχέση η επίσκεψη με το σχέδιο του PKK για τη Ράκκα;

Τι μπορεί να είπε, να ήθελε ή να πρότεινε ο Dunford;
Ας μαντέψουμε: Σταματήστε την Ασπίδα του Ευφράτη. Μην επιχειρήσετε να μπείτε στην Al-Bab, την έχουμε δώσει στο PYD. Ας μπούμε στη Ράκκα μαζί, αλλά ανεχτείτε να συμμετέχει επίσης το PKK/PYD. Τελειώστε την επαναπροσέγγισή σας με τη Ρωσία στη Συρία. Σταματήστε το χτίσιμο στα σύνορα. Μη διανοηθείτε να μπείτε στο Afrin, στην Tal Abyad και στην Tal Afar. Μην τολμήσετε να βγείτε εκτός συνόρων. Μην έχετε βλέψεις στη Συρία, στο Χαλέπι, στο Ιράκ και στη Μοσούλη. Απλά πολεμήστε το Daesh εκεί και θα φροντίσουμε εμείς για τα υπόλοιπα.

Επέβαλαν στην Τουρκία την εκδοχή της Αποκάλυψης

Αυτό είναι όλο; Τί θα συμβεί αν η Τουρκία δεν τα κάνει αυτά, πάρει το δικό της δρόμο και αναλάβει δράση για να διασφαλίσει την ασφάλειά της; Μπορεί ο Dunford να απείλησε; Αν δείτε τις προαναφερθείσες εξελίξεις, αν δείτε τα σχέδια των ΗΠΑ για την περιοχή, τους τρομοκράτες συνεργάτες τους στη Συρία και στο Ιράκ, αν δείτε τις υποσχέσεις στο PKK/PYD, είναι πιθανό να απείλησε.
Στις 15 Ιουλίου, η Τουρκία ξύπνησε από ένα βαθύ ύπνο. Ξεπέρασε μια μείζονα απειλή, αλλά επίσης αντιλήφθηκε τι περιλάμβανε η εκδοχή της Αποκάλυψης που την στόχευε. Είδε την παγίδα που είχε ρυθμιστεί έναν αιώνα αργότερα. Ήταν ένα σχέδιο καταστροφής. Φίλοι και σύμμαχοι της Τουρκίας ήταν αποφασισμένοι να καταστρέψουν, να διαιρέσουν την Τουρκία, να αλλάξουν τον χάρτη της.

Η αυτοάμυνα έχει τεθεί σε λειτουργία, και δεν είναι δυνατόν να σταματήσει
Έχει ενεργοποιήσει την αυτοάμυνά της. Άρχισε ένα απίστευτο αγώνα εναντίον των συνεργατών αυτού του σχεδίου στο εσωτερικό. Οι επιχειρήσεις που στοχεύουν την FETÖ, το PKK και το HDP εκτελούνται  σ' αυτό το πλαίσιο. Η ίδια Τουρκία προκάλεσε την απειλή που πλησίαζε από τα νότια των συνόρων της, οικοδόμησε ένα τείχος στα σύνορά της και άρχισε τις προετοιμασίες για την παρέμβασή της σε συγκεκριμένες περιοχές.

Δεν είχε άλλη επιλογή. Ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου. Ανεξαρτήτως του ποιος ήταν εναντίον της, έπρεπε να το κάνει αυτό. Θα καταστρεφόταν τη στιγμή που θα άφηνε στη μέση την άμυνα. Τώρα, όλα τα σχέδια έχουν αποκαλυφθεί, τίποτε δεν ήταν μυστικό πια. Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε, δεν μπορούμε να σταματήσουμε, δεν πρέπει να σταματήσουμε.


Αυτά τα σχέδια θα ματαιωθούν, αλλιώς η Ανατολία θα εξαφανισθεί
Αυτή είναι η τρέχουσα κατάσταση. Θα πολεμήσουμε με τα ίδια μας τα χέρια, τα δικά μας όπλα, τη δική μας κρατική/εθνική ισχύ, τους δικούς μας ανθρώπους. Θα σταθούμε όρθιοι και θα προκαλέσουμε όλες τις απειλές που έρχονται στον δρόμο μας. Αν η απειλή έρθει από το Ιράκ, θα επέμβουμε στο Ιράκ, αν έρθει από τη Συρία, θα επέμβουμε στη Συρία. Έχουμε τη δύναμη, τα μέσα και την εμπειρία να το κάνουμε.
Αφού οι ΗΠΑ χτυπούν την Τουρκία και στα δύο και στην Τουρκία και στο Ιράκ, θα επιλέξουμε να δεχόμαστε τον πόλεμο σε αυτά τα εδάφη απ' ό,τι στο σπίτι μας. Γι΄αυτό δεν θα διστάσουμε να στραφούμε προς το Afrin, την Αl-Bab, την Tal Abyad και την Tal Afar, να επέμβουμε εκεί και να καταστρέψουμε τις βάσεις των τρομοκρατών.
Αν τα σχέδια των ΗΠΑ, που έχουν υποσχεθεί τον βορρά της Συρίας και του Ιράκ στο PKK/PYD, δεν ματαιωθούν, δεν θα ειρηνέψει η Ανατολία ίσως για έναν αιώνα. Να είστε σίγουροι γι' αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου