Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Ρωσία: Περίεργη φημολογία περί… αποχώρησης Πούτιν

Μια συνέντευξη σημαντικού πολιτικού αναλυτή της Ρωσίας που διατηρεί προνομιακές σχέσεις με το Κρεμλίνο και εξαιρετική πληροφόρηση στην εφημερίδα Moskovsky Komsomolets, η οποία εξαφανίστηκε σχεδόν αμέσως μετά την εμφάνισή της, συνέντευξη του αναλυτή Βαλερί Σολοβέι, καθηγητή στο φημισμένο κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, ο οποίος έχει καταγεγραμμένες επιτυχείς προβλέψεις στο ενεργητικό του για την τύχη ανώτατων αξιωματούχων, προκαλεί αμηχανία και απορίες για το τι βρίσκεται σε εξέλιξη στους διαδρόμους του Κρεμλίνου...
Ο αναλυτής φέρεται να προβλέπει πρόωρες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία προς την άνοιξη του 2017 στις οποίες ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα λάβει μέρος, καθώς θα...
χρειαστεί να απουσιάσει για αρκετούς μήνες από τη χώρα του λόγω κάποιων προβλημάτων – πιθανή έμμεση αναφορά σε ασθένεια – μια επικείμενη εξέλιξη που θα προκαλέσει, ή μάλλον ήδη προκαλεί σοβαρούς τριγμούς στη Μόσχα.
Ο λόγος είναι ότι η φερόμενη ως επιθυμία του Πούτιν να αντικατασταθεί από τον πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, συναντά ισχυρή αντίσταση από τους «σκληροπυρηνικούς» του Κρεμλίνου, μια αναφορά που περιγράφει τους περίφημους «σιλοβίκι», τους αξιωματούχους δηλαδή που προέρχονται από τον κόσμο των μυστικών υπηρεσιών.

Αυτό που ανακύπτει ως ερώτημα είναι αν ο Πούτιν έχει αλλάξει γνώμη και δεν προαλείφει πλέον για τη διαδοχή των ισχυρό και σοβαρό υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, όπως λεγόταν στο παρελθόν και είχαμε εγκαίρως καταγράψει στις 21 Ιουνίου 2015 (βλ. http://www.defence-point.gr/news/?p=131305), αλλά και αν πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση… εξαφάνισης που προκάλεσε στο παρελθόν φρενίτιδα δημοσιευμάτων και αναλύσεων, μέχρι την επανεμφάνιση Πούτιν.
Η αρχισυνταξία της εφημερίδας έκανε λόγο για σημαντικά λάθη που υπήρχαν στο κείμενο της συνέντευξης, τα ποία θα απαιτήσουν μερικές μέρες για τη διόρθωσή τους μέσω της διευκρίνισης των πληροφοριών με τον συνεντευξιαζόμενο, προτού εμφανιστεί ξανά. Βέβαια, δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για «παιχνίδι» του μηχανισμού προπαγάνδας του Κρεμλίνου με στόχο το ακροατήριο στο εσωτερικό ή το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου