Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Κήρυγμα μίσους απ τον αδίστακτο μισέλληνα του Ράιχ που μένει αναπάντητο

Οι Ελληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους - «Η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του χρέους της τα επόμενα δέκα χρόνια» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στο 26ο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Συνέδριο της Φρανκφούρτης...
Σόιμπλε: Οι Ελληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους...

«Αυτό το οποίο δεν γίνεται είναι ότι η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, στα εργασιακά και τoυς κανόνες οι οποίοι διέπουν την...

αγορά της, όλες όσες (μεταρρυθμίσεις) δηλαδή συμβάλουν στην ανάπτυξη (της ελληνικής οικονομίας) και για τις οποίες έχει δεσμευτεί για ίδιο το συμφέρον της» είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θεωρεί επίσης ότι οι Έλληνες «ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους. Έχουν σε σχέση με το ΑΕΠ τους σημαντικά υψηλότερες κοινωνικές παροχές και συντάξεις από ό,τι για παράδειγμα οι γερμανοί πολίτες».
Πρόσθεσε δε ότι «αυτό δε το επίπεδο ζωής δεν θα μπορούσε να το εξασφαλίσει η Ελλάδα με τις δικές της δυνάμεις στο ορατό μέλλον».
Ο Σόιμπλε τάχθηκε και πάλι κατά μιας διαγραφής του ελληνικού χρέους, όπως τη ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διότι κατά την άποψή του δεν θα συμβάλλει στην ανάπτυξη:
«Ιδίως με διαγραφή χρέους δεν θα επιτευχθεί. Θα συμβεί το αντίθετο από το επιθυμητό» είπε στο συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν και οι επικεφαλής της Deutsche Bank και της Commerzbank.
Έχει δε την άποψη ότι «αν γίνει διαγραφή χρέους τότε (ο έλληνας υπουργός Οικονομικών) δεν θα κάνει πλέον τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί. Με αυτό τον τρόπο δεν προσφέρουμε στην Ελλάδα αυτό που λέμε εμείς (στη Γερμανία) καλή υπηρεσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου