Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Νέες δηλώσεις Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι νέες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την Συνθήκη της Λωζάνης, δεν μπορούν παρά να αποτελούν casus belli για οποιαδήποτε κυβέρνηση υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αναγνωρίζει την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, υπηρετεί, τιμά και σέβεται τους αγώνες, τα δικαιώματα και το συμφέρον του ελληνικού λαού...
Νέες δηλώσεις Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάνης
Ο κ. Ερντογάν με την συνεχή και προκλητική αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, κορυφώνει την απειλή ενάντια στην Ελλάδα, αμφισβητώντας επί της ουσίας την εδαφική κυριαρχία της πατρίδας μας στο...
σύνολό της, θέτοντας εκ βάθρων θέμα επανακαθορισμού των συνόρων. Ταυτόχρονα, επαναθέτει θέμα συνόρων σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, αφού η Συνθήκη της Λωζάνης διαμόρφωσε και καθόρισε με θεμελιώδη τρόπο και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, όπως αυτό προέκυψε από τους παγκόσμιους πολέμους, την χάραξη των συνόρων στην μεταπολεμική Ευρώπη.
Σε μια περίοδο, που στην Ελλάδα έχει εγκαθιδρυθεί,  με την συνέργεια όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, καθεστώς κατοχής. Σε μια εποχή που η πατρίδα μας αντιμετωπίζεται ως οικόπεδο για διαμελισμό και βιώνει την γενική εκποίηση της περιουσίας της στο όνομα ενός παράνομου και ληστρικού χρέους. Σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού φτωχοποιείται βίαια και αντιμετωπίζεται ως εχθρός από την ελληνόφωνη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο διεθνής τρομοκράτης Ερντογάν εκμεταλλεύεται την υποτέλεια, τον ενδοτισμό και την προδοτική στάση της, εξωτερικεύει την δική του κρίση και διεκδικεί μέρος από τα ιμάτια της χώρας μας.
Μία πραγματικά δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση, θα είχε δρομολογήσει:
- Επίσημο διάβημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καταγγέλλοντας την Τουρκία και τον κ. Ερντογάν στην διεθνή κοινότητα.

- Θα είχε προβεί σε ρηματικές διακοινώσεις κατά σειρά σε Τουρκία, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ.

Παράλληλα θα είχε κινήσει διαδικασίες, ζητώντας την σαφή τοποθέτηση και την καταδίκη των δηλώσεων αυτών του Ερντογάν, από το Η. Βασίλειο, τη Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία και Ρουμανία, κράτη που συνυπέγραψαν την Συνθήκη αυτή.
Το ΕΠΑΜ καλεί τον ελληνικό λαό σε πλήρη επαγρύπνηση. Η φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, η οποία έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στις αλλότριες δυνάμεις των δανειστών και των τοκογλύφων, καθίσταται -εκ των πραγμάτων- άκρως επικίνδυνη και εθνικά καταστροφική. Καθίσταται ανίκανη και ξένη ως προς την άσκηση εξωτερικής πατριωτικής πολιτικής προς όφελος της χώρας.
Το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει να βρίσκεται και να εργάζεται μέσα στην ελληνική κοινωνία, παλεύοντας να ενισχύσει το δημοκρατικό και πατριωτικό φρόνημα του ελληνικού λαού.
Παλεύοντας για μη αναγνώριση και διαγραφή του παράνομου χρέους, με άμεση καταγγελία της Δανειακής Σύμβασης και έξοδο από τη ζώνη του Ευρώ και την ΕΕ, οι πρώτες επείγουσες πράξεις που θα απελευθερώσουν τον λαό και την χώρα μας στην πορεία προς την κοινωνική απελευθέρωση, την πραγματική λαϊκή κυριαρχία, και την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας.
Αθήνα 23 Νοεμβρίου 2016
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου