Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Γενοκτονία Αρμενίων: Απειλούν τον ηγέτη των Πρασίνων στη Γερμανία

Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο τουρκικής καταγωγής επικεφαλής των Πράσινων Τζεμ Έζντεμιρ. Πρόκειται για έναν από τους Γερμανούς βουλευτές που συνέταξαν το κείμενο του ψηφίσματος για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων...

Image

Η Τουρκία αντέδρασε οργισμένα έπειτα από την σχεδόν ομόφωνη έγκριση στις 2 Ιουνίου από το γερμανικό Κοινοβούλιο του ψηφίσματος με το οποίο αναγνωρίζεται η αρμενική γενοκτονία, ανακαλώντας τον πρεσβευτή της στο Βερολίνο.

Οι απειλές προς τον Έζντεμιρ έγιναν μέσω Twitter, Facebook και...
ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κάποιες προήλθαν από Γερμανούς πολίτες με τουρκική καταγωγή που ζουν στην Γερμανία και άλλες από Τούρκους που ζουν στην Τουρκία, δήλωσε η εκπρόσωπος των Πρασίνων Γιούλια Γιορς.

Όπως τόνισε η Γιορς, ο ηγέτης των Πρασίνων δέχτηκε υβριστικά μηνύματα από ακροδεξιούς εξτρεμιστές και τούρκους εθνικιστές, ακόμη και απειλές κατά της ζωής του που αυξήθηκαν ραγδαία έπειτα από την ψήφιση του νομοσχεδίου την περασμένη Πέμπτη.

«Οι ψηφοφορίες στο γερμανικό κοινοβούλιο δεν εξαρτώνται από το ποιον απολυταρχικό ηγέτη ικανοποιούν και ποιον όχι», δήλωσε σήμερα ο Έζντεμιρ.

Την Κυριακή, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε ιδιαίτερα εναντίον του Έζντεμιρ, κατηγορώντας τους τουρκικής καταγωγής βουλευτές, που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης ότι είναι «τα μακριά χέρια των τρομοκρατών», υπαινισσόμενος τους Κούρδους αντάρτες.

Παράλληλα, κατηγόρησε για υποκρισία την Γερμανία, αναφερόμενος στην ιστορία της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου