Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Τρόμος, θάνατος και πανικός στην Τουρκία – "Βλέπουν" Ισλαμικό Κράτος

"Παγωμένη" από την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ η Τουρκία - Τρεις καμικάζι αυτοκτονίας οπλισμένοι με Καλάσνικοφ σκόρπισαν το θάνατο - Η επίθεση είναι παρόμοια με εκείνη στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου...

Με ταξί έφτασαν στο Ατατούρκ οι μακελάρηδες της Κωνσταντινούπολης - Τρόμος, θάνατος και πανικός στην Τουρκία – `Βλέπουν` Ισλαμικό Κράτος

Οι δράστες έφτασαν στο αεροδρόμιο με ταξί, όπως και στο Ζάβεντεμ - 33 νεκροί και 147 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός - Τούρκοι τα περισσότερα θύματα, δεν αποκλείεται ανάμεσά στους...
νεκρούς να είναι και ξένοι πολίτες - Νεκροί και οι τρεις δράστες - Έργο των τζιχαντιστών θεωρούν το μακελειό οι τουρκικές αρχές - Video σοκ από τη στιγμή που αστυνομικός σκοτώνει έναν από τους τρομοκράτες. 





Ακόμη ένα μακελειό βυθίζει στο πένθος την Κωνσταντινούπολη. Την ώρα που ο Ερντογάν κινείται δυναμικά στη διπλωματική σκακιέρα και εξομαλύνει τις σχέσεις του με Ισραήλ και Ρωσία, ένα λουτρό αίματος πανομοιότυπο με εκείνο του περασμένου Μαρτίου στις Βρυξέλλες έρχεται να σοκάρει την τουρκική και παγκόσμια κοινή γνώμη. Μια τρομοκρατική επίθεση από τρεις καμικάζι αυτοκτονίας, οπλισμένους με Καλάσνικοφ και εκρηκτικούς μηχανισμούς κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 33 ανθρώπους. Δεν αποκλείεται όμως ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί. Ήδη έχουν εκφραστεί οι φόβοι πως μπορεί τα θύματα να είναι πάνω από 50.



Ο επίσημος απολογισμός είναι 33 νεκροί (36 μαζί με τους δράστες) και 147 τραυματίες. Η επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μοιάζει με εκείνη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, στις 22 Μαρτίου 2016. Καμικάζι αυτοκτονίας, που αυτή τη φορά ήταν οπλισμένοι και με Καλάσνικοφ, επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης (28.06.2016).


 

Τουλάχιστον οι δυο από τους δράστες πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί. Ένας τρίτος, όπως έχει καταγραφεί σε video ντοκουμέντο, σκοτώθηκε από έναν αστυνομικό. Ο δράστης, με το όπλο στα χέρια, φαίνεται μέσα στο αεροδρόμιο να στοχεύει πολίτες που τρέχουν να σωθούν λίγο πριν ένας αστυνομικός τον πυροβολήσει και στη συνέχεια, υπό το φόβο να έχει πάνω του εκρηκτικά ο δράστης, τρέχει να σωθεί. Ο δράστης, έστω και βαριά τραυματισμένος, πυροδοτεί τα εκρηκτικά.


Όπως και στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ των Βρυξελλών έτσι και στο Ατατούρκ, οι δράστες πιστεύεται ότι έφτασαν στο σημείο της επίθεσης με ταξί. Προσπάθησαν να περάσουν από τα μηχανήματα ελέγχου αλλά όταν οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν, άρχισαν να πυροβολούν. Αρχικά, είχε γίνει γνωστό πως δυο από τους δράστες πυροδότησαν τα εκρηκτικά στην είσοδο του αεροδρομίου μετά την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς και ο τρίτος στο πάρκινγκ του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ένας ένοπλος άνοιξε πυρ με το καλάσνικοφ στο τέρμιναλ των αναχωρήσεων, με πολλούς από τους επιβάτες να πέφτουν στο πάτωμα προκειμένου να προστατευτούν, ενώ άλλοι προσπάθησαν να βγουν έξω από την αίθουσα. Αμέσως μετά, οι ένοπλοι ανατινάχτηκαν στην αίθουσα αφίξεων, που βρίσκεται έναν όρο πιο κάτω.

1 σχόλιο:

  1. Κανένας δεν θέλει να σκοτώνονται άνθρωποι με τέτοιον απεχθή τρόπο
    (ούτε και με άλλον βέβαια) έστω και σε μια χώρα που για χίλιους δυο λόγους
    μπορεί να θεωρηθεί ο Νο1 εχθρός για την Ελλάδα. Πρώτο αυτό.
    Από εκεί και πέρα, φαίνεται πως "κάποιος" η "κάποιοι" θέλουν να "βγάλουν" τον
    Ερντογάν από τη μέση, αυτό είναι η μία εκδοχή, και η άλλη είναι μια καθ' όλα
    αυτόνομη (;;;;;;) πράξη φανατικών Ισλαμιστών για διάφορες "Ερντογανικές προδοσίες".
    Η ακόμα και κάποιος συνδυασμός των δύο, δηλαδή...." εγώ θέλω να σε "βγάλω" από
    τη μέση για τους δικούς μου λόγους, και επειδή δεν μπορώ να το κάνω φανερά
    χρησιμοποιώ τους φανατικούς που έχουν αρχίσει να σε μισούν και αυτοί
    για τους δικούς τους λόγους".....
    Και επειδή γενικά για τη δράση των φανατικών Ισλαμιστών υπάρχουν πάμπολλες
    υποψίες και στοιχεία ότι ΥΠΟΚΙΝΕΙΤΑΙ, ίσως ο συνδυασμός αυτός να είναι και η πιο επικρατέστερη εκδοχή.
    Και όταν λέμε "να βγάλουν τον Ερντογάν από τη μέση" δεν εννοούμε φυσικά να τον σκοτώσουν. Εννοούμε να τον κάνουν εντελώς υποχείριο τους αφαιρώντας απ' αυτόν
    κάθε απρόβλεπτο στοιχείο. Η ακόμα και να τον αντικαταστήσουν.
    Το "Για ποιόν κτυπά η καμπάνα", η ερώτηση στον..... Χέμινγουεϊ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή