Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Έλλάδα ώρα μηδέν - Η βία χτυπάει κόκκινο

Ζούμε σε μια χώρα με βαθιά αλλοίωση της Ελληνικής κοινωνίας.Ο δείκτης ήταν πάντα υψηλός αλλά τα τελευταία χρόνια άγγιξε το κόκκινο. Η αλλοίωση του ανθρώπινου ήθους έχει αναπόφευκτες επιπτώσεις στις μεταξύ των ανθρώπων σχέσεις και στην κοινωνική τους ζωή...



Η Νέα Τάξη Πραγμάτων που δημιουργείται θέλει τον ευτελισμό της ανθρώπινης ζωής,την ανηθικότητα που δεν δίνει λόγο σε κανέναν,γενικώς την βία. Την πιο προχωρημένη και...
ακρότατη εκδήλωση της επιθετικότητας.


Όσο για την προέλευσή της... νόμιμη όταν ασκείται από το κράτος χρησιμοποιώντας τους νόμους του, και παράνομη όταν αμφισβητείται η δικαιοσύνη των νόμων. Όπως και να'χει αποδέκτης είναι πάντα ο άνθρωπος.

Είναι γεγονός ότι εξ αιτίας τόσο των σκληρών πολιτικών που ασκούνται από την εκάστοτε κυβέρνηση, όσο και των δυσμενών οικονομικών συνθηκών αλλοιώθηκε η ψυχοσύνθεση των ανθρώπων.Αξιώματα ηθικά, όπως ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής, ο φόβος της τιμωρίας και η ντροπή για τον κοινωνικό διασυρμό,δείχνουν να έχουν αμβλυνθεί,υποχωρήσει και τελικά σχετικοποιηθεί.

Την θέση τους καταλαμβάνουν ο ευδαιμονισμός, η εύκολη περιστασιακή διασκέδαση, η με κάθε τρόπο <<εκτόνωση>> κάθε απωθημένου χωρίς αναστολές,επιφυλάξεις και δισταγμούς.

Στις σύγχρονες κοινωνίες της αφθονίας η νέα φτώχεια παράγει την βία, γιατί οι αντιστάσεις ελαττώνονται και εξουδετερώνονται από την βουλιμία για τις υλικές απολαύσεις.

Από την άλλη πάλι η τηλεόραση μεταδίδοντας συνεχώς βίαια γεγονότα ενσαρκώνει <<ήρωες>> του αδίστακτου, του ανυποχώρητου και όλες αυτές οι εγκληματικές φυσιογνωμίες που περνούν από την οθόνη εθίζουν τον τηλεθεατή προκαλώντας τα πάθη του και τα ένστικτά του.

Εκείνο που μας διαφοροποίησε από τα ζώα είναι η λογική. Χάρη σε αυτήν δημιούργησε ο άνθρωπος τον πολιτισμό και τις αξίες του. Ας την αξιοποιήσουμε λοιπόν έστω αυτήν, και ίσως ξεφύγουμε από την αγριότητα της εποχής.

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου