Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Βέτο» Μέρκελ σε Ρέντσι: «Κούρεμα καταθέσεων για τη διάσωση των τραπεζών

H Γερμανία αντιτίθεται σε οποιαδήποτε απόπειρα προστασίας των επενδυτών από απώλειες, αν η Ιταλία προχωρήσει στα σχέδια ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή του Bloomberg...
μερκελ ρεντσι
Η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ υποστηρίζει πως οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση των προβληματικών τραπεζών πρέπει να ισχύουν για όλα τα...
σχέδια διάσωσης. Στους κανονισμούς αυτούς περιλαμβάνεται και η επιβολή απωλειών σε ορισμένους μετόχους και πιστωτές, προτού χρησιμοποιηθούν δημόσια κεφάλαια, σημείωσε η πηγή.

Η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι εξετάζει τη στήριξη των τραπεζών με 40 δισ. ευρώ, μέσω κεφαλαίων ή εγγυήσεων.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έχουν μεταδώσει πως η Ρώμη επιδιώκει μια εξάμηνη εξαίρεση (waiver) στην ισχύ των κανονισμών για το bail-in, επιτρέποντας στο κράτος να ενισχύσει τις τράπεζες, χωρίς να επιφέρει απώλειες στους επενδυτές.
Η κυβέρνηση του Βερολίνου απορρίπτει το επιχείρημα της Ρώμης, ότι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος συνιστά «έκτακτη συνθήκη», που με βάση τους νόμους της Ε.Ε. επιτρέπουν σε μια κυβέρνηση να προσφέρει στήριξη σε μια εταιρεία, ανεξάρτητα από τους ισχύοντες κανονισμούς.

1 σχόλιο:

  1. Αν ο Ρέντσι κουρέψει τις καταθέσεις των Ιταλών προβλέπω
    νάρχεται στην Ελλάδα να τον φιλοξενήσει ο Τσίπρας.
    Θα τον καθαρίσουν σαν αυγό.
    Και εννοείται βέβαια πως η Ιταλία θα πάρει το μονοπάτι
    της Αγγλίας σιγά-σιγά (η γρήγορα-γρήγορα).
    Πάει γυρεύοντας η Γερμανία μου φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή