Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Σλάβοι Σκοπίων και Τούρκοι: Η Μακεδονία δεν ήταν ποτέ ελληνική

Ενώ την ίδια στιγμή η Τουρκική γίνεται επίσημη γλώσσα στο Κίτσεβο των Σκοπίων...


«Τα αρχεία της Τουρκίας, που είναι ο διάδοχος της  Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έχουν τεκμήρια για την ιστορική αλήθεια μεταξύ των... Σκοπίων και της Ελλάδας», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα της 21ης Ιουνίου 2016.

«Στη χώρα μας τα αρχεία αυτά δεν έχουν ερευνηθεί» γράφει ο συντάκτης του άρθρου και διευκρινίζει «δεν είχαμε ανθρώπους που να γνωρίζουν τα τουρκικά με την αραβική τους γραφή, πριν εισαγάγουν το λατινικό αλφάβητο».

Το 1993, ο βοηθός αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Κουρμάι Μπασκανλιγί  μαζί με τον στρατηγό Οζνάλ Ερντογάν, κυκλοφόρησαν στην Άγκυρα ένα βιβλίο με τίτλο «Η Μακεδονία δεν είναι ελληνική».

Σε αυτό το βιβλίο των 81 σελίδων αναφέρεται μέρος των οθωμανικών αρχείων για τη Μακεδονία στο πλαίσιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με πίνακες και γραφήματα για τον αριθμό των κατοίκων, το έδαφος και την απογραφή του 1904, όπου φαίνονται τα έθνη που ζούσαν στη γεωγραφική Μακεδονία και τον αριθμό του κάθε έθνους ξεχωριστά. 

(Αυτό που δεν σημειώνεται στο άρθρο είναι ότι οι Τούρκοι ποτέ δεν έχουν καταγράψει εθνότητα «μακεδονική» στην απογραφή τους, αφού δεν υπήρχε- πριν εφευρεθεί τη δεκαετία του ’40 από τη Γιουγκοσλαβία. Οι Σκοπιανοί στην αναφορά των Τούρκων για Βουλγάρους κατοίκους,  τους μετονομάζουν αμέσως ως «Μακεδόνες»!)

Οι συγγραφείς του βιβλίου «Η Μακεδονία δεν είναι ελληνική» (συνεχίζει το δημοσίευμα) μιλά για τη γενοκτονία των Ψευδομακεδόνων από το 1913 έως το 1918 που είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνην του 1948 στη «Μακεδονία του Αιγαίου» από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά αρχεία,  το τούρκικο Γενικό Επιτελείο έχει εντυπωσιακά στοιχεία σχετικά με τη μαζική έξοδο των Ψευδομακεδόνων (Βουλγάρων δηλαδή) από το τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου, εκδιώχθηκαν δια της βίας στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα, επίσης,  με τα στοιχεία, κατά την περίοδο 1913- 1928 από τη Μακεδονία, 86.582 Ψευδομακεδόνες (Βούλγαροι) εγκαταστάθηκαν στη Βουλγαρία (τη μητέρα πατρίδα τους). Στα σπίτια τους  εγκαταστάθηκαν Αιγύπτιοι, Εβραίοι και Βλάχοι (!!).  Μετά από αυτό, μπορούμε να πούμε ότι οι Ψευδομακεδόνες (Βούλγαροι) γνώρισαν την πρώτη έξοδο τους.

Κατά την εκδίωξή τους εφαρμόσθηκε βία και περίπου 8.000 Ψευδομακεδόνες (Βούλγαροι δηλαδή) εκτελέσθηκαν επειδή αντιτίθονταν στις διώξεις, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Κίτσεβο... Το δημοτικό συμβούλιο στη σημερινή 43η συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα να ενταχθεί η τουρκική γλώσσα ως επίσημη και να γίνεται χρήση της στο δήμο.


Κατά την ψηφοφορία προτάθηκε η διδασκαλία της τουρκικής με διορισμό Τούρκου δασκάλου καθώς και αλλαγή οδών της πόλης με ονόματα της τουρκικής ιστορίας. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή από την αντιπολίτευση του δήμου.

Προς το παρόν η απόφαση για την επίσημη χρήση της τουρκικής γλώσσας  έγινε αποδεκτή ομόφωνα, σημειώνει το δημοσίευμα.

( Σημ.:  Στην πόλη Κίτσεβο των Σκοπίων, δήμαρχος είναι ο Φατμίρ Ντεχάρι,  επικεφαλής της αλβανικής πλειοψηφίας του δήμου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου