Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Φυσικά για την πατρίδα που αγάπησα, γεννήθηκα και θα πεθάνω κομμουνιστής (βίντεο)

Και πρέπει να αποκαλύψω, πως μπορεί στα πρώτα μου βήματα να μη συνειδητοποίησα επαρκώς πως ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη είναι νομοτελειακά φορτισμένος με ύψιστα πατριωτικά ιδανικά…


Ωστόσο, ακόμη και χωρίς να το αντιλαμβάνομαι συνειδητά και κωδικοποιημένα, αισθάνομαι από πάντα πεισμένος πως ένας συνεπής κομμουνιστής, δε μπορεί παρά να είναι αξιοζήλευτο υπόδειγμα ανιδιοτελούς πατριώτη…

Καταλάβατε τώρα γιατί δε θα μπορούσα ποτέ να εκλάβω ως λόγο χρυσαυγήτικο το φλογερό πατριωτικό λόγο του Άρη Βελουχιώτη???

Καταλάβατε τώρα γιατί δε θα μπορούσα να αναζητήσω ψήγματα από το δηλητήριο του εθνικισμού, στο φλογερό πατριωτικό λόγο των επιστολών του Νίκου Ζαχαριάδη???

Καταλάβατε γιατί δε θα μπορούσα να αναζητήσω ψήγματα εθνικισμού στην αποστομωτική απολογία του Νίκου Μπελογιάννη???

Καταλάβατε τώρα γιατί θεωρώ ως πεμπτουσία της στρατηγικής σκέψης, την αναγόρευση του αντιφασιστικού αγώνα ως «μεγάλο πατριωτικό πόλεμο» από τον Στάλιν, πράγμα που ενέπνευσε το Σοβιετικό λαό και τον οδήγησε μέχρι τη νίκη???

Καταλάβατε τώρα γιατί ο κομμουνιστής είναι φτιαγμένος για να μισεί το ναζισμό, το δωσιλογισμό και τις διχαστικές πολιτικές του μίσους???

Καταλάβατε τώρα γιατί ο κομμουνιστής, δε μπορεί να ανεχτεί και να συμβιώσει με Ρεπούσηδες και με τα τσογλανόπαιδα του εθνομηδενισμού, τα οποία...
υποτίθεται ότι υπηρετούν κάποιο απροσδιόριστο «διεθνιστικό» και «αλληλέγγυο» καθήκον???

Καταλάβατε τώρα γιατί ο κομμουνιστής οφείλει να μην αντιμετωπίζει μεμψίμοιρα και με κατ αρχήν καχυποψία τον εθνισμό και το πατριωτικό συναίσθημα κανενός, αλλά είναι και πρόθυμος και έτοιμος να τον ενσωματώνει ως αδιαφιλονίκητο σύμμαχο στην πολιτική δράση της επόμενης μέρας??? 



Καταλάβατε τώρα γιατί ο κομμουνιστής οφείλει να μην περιχαρακώνεται στο δικό του μικρόκοσμο της πολιτικής του επεξεργασίας, αλλά να διευκολύνει την κοινωνία να την προσεγγίσει άφοβα και καλοπροαίρετα διαχεόμενος και ό ίδιος μέσα στο δικό της αγνό και άδολο πατριωτισμό???

Καταλάβατε τώρα γιατί πολύ περισσότερο στη σύγχρονη εποχή, η πατρίδα μας δε στοχοποιείται για τη μικρότητά της στις στρατηγικές επιδιώξεις των ισχυρών, αλλά για τη σημασία της, και ότι αυτή την αλήθεια κανείς δε δικαιούται να την υποτιμά ούτε κατ ελάχιστο???

Καταλάβατε τώρα γιατί η ταξική πάλη ως πεμπτουσία της πολιτικής σκέψης των κομμουνιστών, δεν αποκαθηλώνει τη σοβαρότητά της αν προσεγγίζεται ως ένα ζήτημα που προφανώς επηρεάζει τη διαχείριση των κρατούντων απέναντι σε μια κοινωνία μαχόμενη, αλλά δεν καθορίζει και φυσικά δεν αναιρεί τις στρατηγικές – γεωπολιτικές επιδιώξεις των ισχυρών???

Καταλάβατε τώρα γιατί οι καθημερινοί μεγάλοι ταξικοί και πολιτικοί αγώνες έχουν τη σημασία τους, αλλά για την έχουν και διαχρονικά δε μπορούν να αποσυνδέονται από τους μεγάλους πατριωτικούς αγώνες του λαού μας???

Καταλάβατε τώρα ότι η κρίσιμη μάζα στην οποία απευθύνεται ο κομμουνιστής μπορεί να μην αντιλαμβάνεται ή ακόμη και να μη συμφωνεί με τις δικές του πολιτικές προσεγγίσεις για το αυριανό πολιτικό γίγνεσθαι, αλλά η αγάπη της για την πατρίδα είναι η Λυδία λίθος που την καθιστά αντικειμενικά στρατηγικό του συνοδοιπόρο???

Καταλάβατε λοιπόν τώρα γιατί σε μια κατεχόμενη πατρίδα, ο κομμουνιστής οφείλει και να μιλά απερίφραστα για κατοχή και να πρωτοστατεί στην οργάνωση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα???

Καταλάβατε τώρα γιατί σε μια κατεχόμενη πατρίδα, όσο κι αν αγωνίζεσαι για το μισθό, για τη σύνταξη, για την κοινωνική ασφάλιση, το μέλλον αυτού του αγώνα είναι προδιαγεγραμμένο, αν δεν εξασφαλίσεις πανστρατιά μαχητικής ανατροπής που μόνο οι μεγάλοι πατριωτικοί αγώνες μπορούν να εμπνεύσουν???

Καταλάβατε λοιπόν τώρα γιατί οι ασυμβίβαστοι ταξικοί αγώνες δεν αποτελούν στρατηγική αλλά ένα μόνο εργαλείο από τα πολλά, που μόνο μέσω μιας αποσαφηνισμένης τακτικής την υπηρετούν και την προσεγγίζουν???

Καταλαβαίνετε λοιπόν τώρα πως όταν ολοκληρωθεί η εθνική αφαίμαξη της κυριαρχίας πάνω σε μια πατρίδα, τότε το σύνολο των κοινωνικών κατακτήσεων αποκαθηλώνεται μέσα σε μια νύκτα, και η κοινωνία ολόκληρη παρακολουθεί σαστισμένη τον Αρμαγεδδόνα, άβουλη και ανήμπορη να αντισταθεί????

Καταλαβαίνεται λοιπόν τώρα πως όλα αυτά που για τους αφελείς αποτελούν την πεμπτουσία της «αλληλεγγύης» τους και του «διεθνισμού» τους, για τους χορογράφους είναι χρήσιμα εργαλεία αποδόμησης αντιλήψεων, συνειδήσεων, αξιακών και πολιτισμικών παρακαταθηκών, ικανών να καταστήσουν τις κοινωνίες παράλυτες και απόλυτα παραδομένες στο εφιαλτικό τους σχέδιο???

Αξίζει ν ακούσουμε και πάλι το λόγο του Βελουχιώτη, για να καταλάβουμε τι σημαίνει ζεστή Ελληνική καρδιά, όταν στις φλέβες μας τρέχει αυθεντικό Ελληνικό αίμα


Καταλαβαίνετε λοιπόν τώρα ότι ο κομμουνιστής, δεν παρκάρει ούτε στιγμή ως δεδομένο τον πατριωτισμό και τον εθνισμό του, αντίθετα καμαρώνει γι αυτά… Τα διαλαλεί απερίφραστα… Τα μετατρέπει σε σημαία του… Και εν τέλει καταδεικνύει στους πάντες ότι οι μεγάλοι κοινωνικοί αγώνες μπορούν και θα βρουν την απόλυτη δικαίωσή τους σε μια λεύτερη πατρίδα που ως τέτοια θα σηματοδοτεί το πανανθρώπινο της λευτεριάς???

Υπάρχει τελικά κάτι που να καταλάβατε από τα παραπάνω???

Καταλάβατε άραγε γιατί δεν πρέπει να αρκείστε να δηλώνετε κομμουνιστές, αλλά να είστε κομμουνιστές, πρώτα απ όλα και κυρίως γιατί οφείλετε να καμαρώνετε που είστε φλογεροί πατριώτες???

Έχουμε τελικά καταλάβει ότι η σημαία μας δεν είναι μια φούστα, αλλά η ΣΗΜΑΙΑ μας, που αν δεν υπηρετείται πιστά και ασυμβίβαστα, κάθε στιγμή, κάθε ώρα, κάθε ημέρα, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα μας, τότε αντικειμενικά κανένα από τα όποια επιμέρους αιτήματα της πάλης, δε μπορεί να υπηρετηθεί αποτελεσματικά προς όφελος του λαού, αν πρώτα δεν υπερασπίζεται ασυμβίβαστα το μέλλον του τόπου???


Σχετικό μας άρθρο...

Δεν υπάρχει δύναμη που θα μπορέσει να σταματήσει το απόλυτα Εθνικό και Λαϊκό έργο μας. Κι αν υπάρχει θα την συντρίψουμε

1 σχόλιο:

  1. Σωστά τα λέτε.
    Ο διεθνισμός ενδιαφέρεται (τάχα) για το καλό όλου του κόσμου. Θέλει μία Παγκόσμια Κυβέρνηση για όλους τους λαούς.
    Οι ντόπιοι διεθνιστές ενδιαφέρονται για τους Έλληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή