Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Oι Τούρκοι εθνικιστές πήραν θάρρος από τις δηλώσεις Φίλη και ΣΙΑς- Διαδηλώνουν οι γενοκτόνοι εναντίον των θυμάτων στο Βερολίνο

Ξεσηκώνονται οι Τούρκοι της Γερμανίας κατά της αναγνώρισης της Γενοκτονίας - Γενικός συναγερμός έχει σημάνει στην τουρκική κοινότητα που ζει στη Γερμανία ενόψει της συζήτησης την Πέμπτη, στην Μπούντεσταγκ, ενός κειμένου με το οποίο θα αναγνωρίζεται (ή κατά άλλους θα καταδικάζεται) η Γενοκτονία των Αρμενίων και των άλλων χριστιανικών μειονοτήτων που ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία...


Μπορεί το ψήφισμα να μην έχει δημοσιοποιηθεί και κανείς να μην γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενό του, αφού θα δοθεί στους...
βουλευτές λίγο προτού ξεκινήσει η συζήτηση, ωστόσο η Άγκυρα έχει ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκειά της.


Επιπλέον, το Σάββατο 28 Μαΐου σύλλογοι και σωματεία Τούρκων που ζουν στη Γερμανία προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Το ραντεβού είναι στις 16:00 (τοπική ώρα) στην Ποτσντάμερ Πλατς στο Βερολίνο.
Το παρόν αναμένεται να δώσουν από την Ένωση Εμποροβιοτεχνών Βερολίνου μέχρι την Ένωση Γυναικών Γερμανίας και το Σύλλογο Τούρκων Γονέων και Κηδεμόνων· ξεχωρίζουν οι Εστίες Αλπερέν Βερολίνου (πρόκειται για έναν κλάδο των Γκρίζων Λύκων) και η Επιτροπή «Ταλάτ Πασά».
Η αφίσα της διαδήλωσης
Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο Χακί Κεσκίν, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων του Αζερμπαϊτζάν στη Γερμανία, επισήμανε ότι δεν πρόκειται ποτέ να δεχθούν τον χαρακτηρισμό των γεγονότων του 1915 ως Γενοκτονία και υπενθύμισε ότι «την εποχή εκείνη το οθωμανικό κράτος αποφάσισε τη μετατόπιση των Αρμενίων που είχαν πραγματοποιήσει σφαγές εναντίον των Τούρκων».
Στη συνέντευξη Τύπου πήρε μέρος και ο επικεφαλής της τουρκικής κοινότητας στο Βερολίνο Μπεκίρ Γιλμάζ, ο οποίος τόνισε ότι η Ομοσπονδιακή Βουλή «δεν είναι σωστό να λαμβάνει απόφαση πάνω σε αυτό το θέμα».
Χακί Κεσκίν και Μπεκίρ Γιλμάζ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (TRT), οργανώσεις των Τούρκων που ζουν στη Γερμανία έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό του κρατιδίου του Βερολίνου και σε βουλευτές, υποστηρίζοντας ότι το ψήφισμα που θα εισαχθεί στην Μπούντεσταγκ δεν εντάσσεται στο πεδίο αρμοδιότητας των Γερμανών πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου