Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Κάθε φορά που ο Κοτζιάς κάνει δηλώσεις η Άγκυρα ξεκαρδίζεται

Η υποκρισία χτυπάει κόκκινο. Το ίδιο και η ανέξοδη μεγαλοστομία χωρίς αντίκρυσμα του ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά...

Image

Το τουρκικό προξενείο αλωνίζει στη Θράκη ανεμπόδιστο. Ο ψευδομουφτής επιδίδεται χωρίς συνέπειες σε αποσχιστική εξωτερική πολιτική. Σύσσωμη η τουρκική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Μπιλάλ - γιό του Ερντογάν - κλιμακώνουν αποσχιστική...
γεωπολιτική μπίζνα.

Οι Πομάκοι σπρώχνονται στον αναγκαστικό εκτουρκισμό, με τη σιωπηλή συγκατάθεση των Ελληνικών κυβερνήσεων, και μόνο οι ίδιοι αντιστέκονται σ αυτό το βιασμό συνείδησης με όποιο τρόπο μπορούν. Ακόμη και οι "γκρίζοι λύκοι" δε συναντούν κανένα εμπόδιο όταν κλιμακώνουν εντός του Ελληνικού εδάφους τα δικά τους επικίνδυνα παιχνίδια.

Και την ίδια στιγμή, ένα τσούρμο πολιτικοί υποκριτές, θυμήθηκαν τις μεγαλοκουβέντες για τη Θράκη, στη θαλπωρή της κλειστής αίθουσας, παρουσιάζοντας ένα βιβλίο.

Τονίζουμε ότι, το να υπάρχουν δηλώσεις αποτροπής που να διατυπώνονται με τρόπο απόλυτο, είναι και αναγκαίο και απολύτως θεμιτό. Το να υπάρχει όμως την αμέσως επόμενη στιγμή απροθυμία να υπηρετηθούν στην πράξη με συνέπεια αυτές οι δηλώσεις, συνιστά εθνικό έγκλημα, διότι, όταν οι μεγάλες δηλώσεις όμορφα καίγονται, ο αντίπαλος στον οποίο αφορούν, δεν πανηγυρίζει απλά, αλλά έχει πραγματοποιήσει ένα ακόμη σημαντικό βήμα υπηρετώνταςτη γεωπολιτική του επιδίωξη.
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"


Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή και η Ελλάδα μία χώρα με δημοκρατία που σέβεται, προασπίζεται και αναπτύσσει τα δικαιώματα ειδικών ομάδων, όπως είναι οι μειονότητες, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη «Θράκη: Το επόμενο βήμα…», η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κ. Κοτζιάς προειδοποίησε ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει σε κάποιους να αποτελέσουν εργαλείο για «μητέρες πατρίδες», να μετατρέψουν σε εργαλείο εξωτερικής πολιτικής τη μειονότητα αντί να αποδεχθούν τον ρόλο της ως γέφυρα φιλίας για όλη την περιοχή, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter, έγραψε σήμερα: «Υποδέχτηκα αντιπροσωπεία της τουρκικής μειονότητας της Θράκης, επανέλαβα πως έχουν την ισχυρή στήριξή μας».

Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε επίσης ότι η μειονότητα της Θράκης είναι ελληνική και τα δικαιώματα που έχει είναι δικαιώματα πολύ περισσότερα από την πλειοψηφία των χωρών όπου είναι κυρίαρχοι οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί. Είναι δικαιώματα, πρόσθεσε, που δεν διασφαλίζονται πάντα, αλλού. Είναι δικαιώματα που η ελληνική Πολιτεία υπερασπίζεται σεβόμενη τη διαφορετικότητα. Δικαιώματα που συνδέονται με τις πολιτικές ελευθερίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου