Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

“Κατεβάστε τη σημαία από το Φαρμακονήσι”! Απαίτηση Ερντογάν σε Τσίπρα και το χειρότερο είναι πως...

Θέμα ελληνικής σημαίας στο Φαρμακονήσι τέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Κωνσταντινούπολη... 
farmakonisi_tsipras
του Π. ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Πηγές επιμένουν ότι το θέμα τέθηκε από τον ίδιο τον Ερντογάν, κάτι που ακούγεται αδιανόητο και για την ουσία του αιτήματος,αλλά για το γεγονός ότι σε...
μια τόσο υψηλού επιπέδου επαφή οι Τούρκο θέτουν τέτοια ζητήματα.Ένα είναι βέβαιο ότι από την Κωνσταντινούπολη που βρισκόταν ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Β.Αποστολάκη για να ζητήσει ενημέρωση για τη σημαία!

Περί τίνος πρόκειται; Στις 23 Μαίου είχαμε δημοσιεύσει ότι ιδιώτες με επικεφαλής έναν δημοτικό σύμβουλο της Λέρου,πήγαν στο Φαρμακονήσι και ύψωσαν σημαία μεγέθους 15 τετραγωνικών μέτρων.
Γι΄ αυτή τη σημαία έγινε κουβέντα στην Κωνσταντινούπολη! Γι΄ αυτή τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός στον Α/ΓΕΕΘΑ και γι΄ αυτή -κρατηθείτε- έχει διαταχθεί “άτυπη εξέταση” από το ΓΕΣ για να διαπιστωθεί η όποια…εμπλοκή στρατιωτικού προσωπικού.
Η σημαία παραμένει βέβαια υψωμένη και όπως λένε στρατιωτικές πηγές “δεν τίθεται θέμα να φύγει η σημαία από το νησί”.
Δεν γνωρίζουμε τι απάντησε ο κ.Τσίπρας στον Ερντογάν ή σ΄ όποιον του έθεσε το ζήτημα.Νομίζουμε ότι δυο λέξεις-παρότρυνσης θ΄ αρκούσαν: “Επιτέλους σοβαρευτείτε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου